На лікування пацієнтів із COVID-19 медичні заклади Чернівців отримають від держави майже 26 мільйонів гривень

На лікування пацієнтів із COVID-19 медичні заклади Чернівців отримають від держави майже 26 мільйонів гривень

25.05.2020, 09:26

Вісім комунальних закладів охорони здоров’я Чернівців уклали договори із Національною службою охорони здоров’я України щодо надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19 у квітні - червні ц.р. на загальну суму 25,724 мільйона гривень. Ще один заклад – Центр первинної медично-санітарної допомоги «Роша» очікують підтвердження про укладений договір. Про це повідомили в управлінні забезпечення медичного обслуговування міської ради.

Угоди з НСЗУ на надання стаціонарної допомоги пацієнтам із COVID-19 уклали  міська лікарня №1 (14,664 млн. грн.), міська лікарня №3 ( 8,034 млн. грн.), міська лікарня №4 ( 326 тис. грн.).

Договори з НСЗУ на надання у квітні-червні ц.р. медичної допомоги , яка надається мобільними медичними бригадами, створеними для реагування на COVID-19 ,  уклали   поліклініка №1 (4 бригади, 611 тис. грн.),  поліклініка №2 (5 бригад, 764 тис. грн.), поліклініка №3 (3 бригади, 560 тис. грн.), поліклініка №5 (2 бригади, 306 тис. грн.), а також ЦПМСД «Садгора» (3 бригади, 459 тис. грн.).

Заклади, які уклали угоди з НСЗУ, зобов’язалися  дотримуватися порядків надання медичної допомоги та галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, примірних табелів  матеріально-технічного оснащення та клінічних протоколів, надавати  послуги у  обсязі, що визначений специфікаціями до договорів.

Усі медпрацівники,задіяні у наданні  медичної допомоги пацієнтам із  COVID-19, відповідно до договорів з НСЗУ отримуватимуть додаткові доплати у розмірі 300% заробітної плати (посадового окладу  (з підвищеннями) з урахуванням обов’язкових доплат, надбавок ) відповідно до законодавства.Окрім того, медики, які працюють з хворими із COVID-19, як матеріальне стимулювання отримують грошові винагороди від громади міста із міського бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 19 млн грн отримав Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги за лікування пацієнтів із COVID-19

 Фото Чернівецький промінь

1