На косметичний ремонт чернівецького аеропорту треба щонайменше 10 мільйонів

На косметичний ремонт чернівецького аеропорту треба щонайменше 10 мільйонів

16.05.2014, 22:48

До нашого міста завітав голова Державної авіаційної служби України Денис Антонюк. Приїхав він до Чернівців аби обговорити з місцевою владою та з керівництвом аеропорту питання відновлення його нормальної роботи , а також задля розвитку летовища.

Чернівецький аеропорт невдовзі знову нормально функціонуватиме, принаймні в цьому запевнив голова Державної авіаційної служби України. Чиновник сьогодні зустрівся із місцевою владою аби обговорити можливості аеропорту. Також він запевнив, що відновлення авіарейсів потрібне для того, аби через певний час отримати тут нові програми, відновити сполучення з Києвом, відкривати нові можливості і створити всі умови для залучення нових перевізників і відкриття нових рейсів.

Денис Антонюк, голова Державної авіаційної служби України: «На сегодня это как первый шаг, который необходим для окончания. По возвращению в Киев мы займемся процессом понимания того, что же нужно делать для дальнейшей работы как следующий инфраструктурный проект, как следующий шаг и в течении месяца-двух будем лучше понимать какие же деньги нужны для более широкого развития».

В співпраці з місцевою владою Денис Антонюк сподіваються, що перші результати програми реалізують вже в середині літа. Зокрема злітну смугу заплановано відновити до середини липня, це покращить умови виконання рейсів, також в цей період цілком ймовірно відновлять рейси на Турцію та в інші пункти. Спочатку чиновники планують відновити те, що вже було аби розпочати роботу над покращенням інфраструктури та комерційної роботи, а після залучати нових перевізників і після цього працювати з новими великими проектами.

Ярослав Кушнірик, секретар Чернівецької міської ради: «Дуже важко переоцінити важливість зустрічі, т-що нам потрібно запустити аеропорт і не просто вкласти зараз кошти і потім щоб не літали літаки. Нам потрібно бачити перспективи розвитку нашого летовища, т-то і щоб був зроблений необхідний ремонт. І щоб ми бачили яким чином він буде задіяний».

Для першочергового відновлення смуги наразі потрібна 6 мільйонів гривень, ще 4 мільйона необхідно для повного покращення світлосигнального обладнання.

Джерело: http://mtrk.com.ua

На адресу БукІнфо надійшов лист від народного депутата України Геннадія Москаля. У листі наводиться відповідь Генпрокуратури на депутатське звернення щодо заборгованості зарплати працівникам аеропорту "Чернівці". В ГПУ депутатові відповіді не надали, повідомивши, що надіслали звернення до прокуратури Чернівецької області та обласної Державної інспекції України з питань праці. Пропонуємо вашій увазі відповідь ГПУ.

1