На землі комунального Брусницького санаторію роздано 32 сервітути на прізвище Бойко

На землі комунального Брусницького санаторію роздано 32 сервітути на прізвище Бойко

19.01.2022, 13:09

В інтерв'ю Андрію КУЧУРАНУ спеціально для БукІнфо  голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко (на фото в центрі)  розповів власну версію подій навколо Брусницького санаторію 

- Зараз перейдемо до історії з Брусницьким санаторієм. Там історія дуже гучна і цікава. Це історія моя, бо я люблю закручені сюжети. Коли ми прийшли, там був хаос, величезна заборгованість по зарплаті. Завдяки депутатам обласної ради ми погасили заборгованість. Там був колектив з 6 осіб, яким я вдячний, бо вони зберегли майно. Завдяки депутатам облради, голові місцевої громади та колективу, нам вдалося запустити цей заклад. Ми відремонтували наявне обладнання, щоб надавати послуги, які вони надавали раніше.

Він усе літо працював. Коли підприємство працювало саме, воно було самоокупне. Так, можливо не такі якісні приміщення та умови перебування, але коли є проблема та обмежений ресурс, все-одно люди згідні на такі умови. Там лікували близько 50-ти людей в день. У закладі було лише денне перебування, хоча ми працювали над тим, щоб зробити кілька кімнат цілодобового перебування. Усі працювали, ніхто не знав, що нема акредитації. Завжди був процес. Працювали, щоб внесли в постанову, виявили, що нема акредитації. Почали працювати над акредитацією, позбавили спецдозволу.

Коли почали займатися землею, то зрозуміли, що там роздано 32 сервітути на прізвище Бойко. Я не знаю хто це. Здається, було два сервітути, зареєстровані реєстратором, офіційно. Це також про фейки. Ми дали відповідне звернення в прокуратуру, ним займаються відповідні органи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Брусницькому санаторії без спецдозволу на користування надрами немає що продавати, бо землі громади, а з приміщень – лише кілька нікому непотрібних і занедбаних, - голова Чернівецької обласної ради

Це як мінне поле, як заходиш у цей кабінет. Я уже знаю, що нічого простого не буде, завжди десь проблеми.

Виявилося, що з 2019 року йшли судові процеси, оскільки попереднє керівництво закладу не допустило Держгеонагляд до перевірки. Це стало підставою до звернення Держгеонагляду про позбавлення спецдозволу. Два суди першої та другої інстанції підприємство разом з облрадою виграло. А третя інстанція – Верховний Суд, ми не були там стороною, бо вважали, що й так переможемо, адже є два попередні рішення.

У результаті залишився колектив, якому зростає заборгованість по заробітній платі, заклад, де росте заборгованість по енергоносіях. На останній сесії виділили кошти на погашення заборгованості по газопостачанню. Було звернення голови громади Василя Шемчука, щоб передати санаторій на баланс громади. У депутатів стосовно цього абсолютно різні думки. Ми кілька разів збиралися з головами фракцій, думки полярні у всіх, тому вирішили відновити санаторій самостійно.

Я нещодавно був у Києві, спілкувався з головою Держгеонадр. Ми напрацювали певні механізми, які спробуємо реалізувати. Це буде остання можливість, щоб запустити самим підприємство. Якщо не вийде, будемо вирішувати, що далі. Бо заборгованість росте, охорона має бути, утримувати маємо і максимальна задача - розвинути. 

Брусницький колектив у мене був більше п’ятнадцяти разів, і я там бував. Я все-таки хочу спробувати усі можливості, щоб санаторій запустити як комунальне підприємство. Я хочу для себе визначити і якщо визнаю, що так, нереально, працюємо над іншими варіантами: передати, продати. Якщо продати, то, вважаю, там нема що. Бо землі громади, з приміщень – лише одна робоча котельня, столова нікому непотрібна та кілька корпусів у занедбаному стані. З двох боків – приватники, яким комунальний заклад не конкурент. Якщо по-нормальному, то там все треба зрівняти з землею та побудувати нове.

Джерело: https://bukinfo.com.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Перлину гір», з якою не знають зараз, що робити, "вкачали" 33 мільйона, а "Брусницю" навіть не акредитували

1