На Кіцманщині прорвало каскад двох ставків: обласний штаб вирішив негайно спустити усі ставки Буковини на третину

На Кіцманщині прорвало каскад двох ставків: обласний штаб вирішив негайно спустити усі ставки Буковини на третину

06.06.2012, 17:27

Сьогодні на засіданні обласного оперативного штабу з керівництва роботами з пропуску льодоходу, повені та паводків у 2012 році йшлося про забезпечення безперешкодного проходження води під час сильних дощів, що спричиняють підйом рівнів води в ставках та річках на території Чернівецької області, - повідомили BukNEWS в прес-службі ОДА.

Так, в ніч на 5 червня територією області пройшли сильні дощі, які призвели до прориву каскаду двох ставків у с. Малятинці Кіцманського району, внаслідок чого було підтоплені 6 присадибних ділянок.

Враховуючи прогнози синоптиків, згідно з якими впродовж наступних двох днів у Чернівцях та області очікується сильний дощ, а місцями грози, на засіданні штабу прийнято рішення доручити районним державним адміністраціям, Чернівецькій та Новодністровській міським радам негайно організувати роботи з пониження рівня води у ставках на третину, перевірити стан меліоративних систем, ставків, малих водосховищ, гідротехнічних споруд на малих і середніх річках, вжити заходів для забезпечення їх готовності до пропуску повені та дощових паводків.

Також керівництво районних центрів та міст Чернівці і Новодністровськ зобов’язано вжити невідкладні заходи для захисту населених пунктів і об’єктів господарської діяльності від можливих дощових паводків та повені, забезпечити готовність та безперебійну роботу гідротехнічних, водопропускних та берегоукріплюючих споруд на річках та водоймищах, визначити найбільш небезпечні місця, які попадають в зону підтоплення та встановити цілодобове спостереження за ними.

Чернівецькому обласному центру з гідрометеорології на період проходження сильних дощів кожні дві години інформувати про гідрометеорологічну ситуацію в області, а територіальному управлінню МНС для попередження і ліквідації негативних наслідків сильних дощів забезпечити готовність інженерної та автомобільної техніки, плавзасобів, мобільного насосного обладнання, автономного джерела живлення та освітлення.

Чим це може загрожувати людям ми писали в матеріалі  ТЕХНОГЕННЕ ЦУНАМІ

1