На Кіцманщині підприємець два роки не платив оренду за ставок вартістю понад 16 млн грн

На Кіцманщині підприємець два роки не платив оренду за ставок вартістю понад 16 млн грн

08.01.2020, 13:33

Органи прокуратури Чернівецької області здійснюють контроль щодо законності розпорядження та використання земель державної власності

Так, Кіцманською місцевою прокуратурою виявлено факт закінчення строку договору оренди земельної ділянки водного фонду загальною площею 54,653 га вартістю понад 16 млн грн, укладеного між Кіцманською районною державною адміністрацією та фізичною особою-підприємцем.

Разом з тим, в порушення вимог ст. 785, ч. 2 ст. 795 ЦК України, підприємець не повернув земельну ділянку, продовжуючи використовувати без будь-яких документів.

У той же час, впродовж 2017-2019 років за використання зазначеної земельної ділянки орендна плата не нараховувалась та не сплачувалась.

Кіцманською місцевою прокуратурою в ході опрацювання інформації органів державної влади та органів місцевого самоврядування виявлено порушення земельного законодавства в частині неповернення зазначеної земельної ділянки законному розпоряднику – Чернівецькій обласній державній адміністрації.

З метою послідовного захисту інтересів держави Кіцманською місцевою прокуратурою скеровано до Господарського суду Чернівецької області позовну заяву в інтересах Чернівецької обласної державної адміністрації щодо повернення з незаконного володіння вказаної земельної ділянки. 

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

1