На Кельменеччині браконьєр застрелив дике порося

На Кельменеччині браконьєр застрелив дике порося

15.02.2021, 19:54

На Кельменеччині місцевий житель, пори завершення сезону полювання, застрелив дике порося. Подія сталася неподалік села Ленківці в мисливських угіддях місцевої організації Кельменецького Українського товариства мисливців та рибалок.

Під час облави один з мисливців, замість лиса, вполював дикого кабана, що заборонено законом. Дізнавшись про браконьєрство єгер відразу повідомив правоохоронців. Працівники поліції, в свою чергу, вивчивши та задокументувавши всі обставини справи, порушили кримінальне провадження за статтею 248 Кримінального кодексу України «Незаконне полювання». Вага неправомірно впольованої тварини близько 80 кілограм. Наразі підраховується сума завданих збитків.

Також на Кельменеччині працівники державної лісової охорони виявили фотопастку, неподалік імпровізованого підгодівельного майданчика для диких тварин. Прилад віддаленого спостереження та фільмування оснащений датчиками руху, браконьєри розмістили в лісі, ймовірно, для того, щоб спостерігати за дичиною і вполювати її. Фотопастку лісівники вилучили.

Загалом з початку року працівниками державної лісової охорони виявлено та задокументовано 10 порушень правил полювання в мисливських угіддях Буковини. Всі порушники притягнуті до відповідальності, повідомляє пресслужба Чернівецького ОУЛМГ.

1