«На каналі ТВА у Чернівцях конфлікт між акціонерами через вибори. Директор Забродський став на бік ПР, канал розпочав відкриту агітацію», - Андрій Шевченко ( + позиція звільненої журналістки Емми Антонюк)

«На каналі ТВА у Чернівцях конфлікт між акціонерами через вибори. Директор Забродський став на бік ПР, канал розпочав відкриту агітацію», - Андрій Шевченко ( + позиція звільненої журналістки Емми Антонюк)

23.10.2012, 16:18

«На каналі ТВА у Чернівцях конфлікт між акціонерами через вибори. Директор Забродський став на бік ПР, канал розпочав відкриту агітацію». (Андрій Шевченко, «Twitter», 22 Жов 12)

Декілька годин тому журналістка Емма Антонюк написала заяву на звільнення з телеканалу ТВА. «Но если я выстрелю в шарик, он же испортится? — А если ты не выстрелишь, тогда испорчусь я».

Причина звільнення: У зв'язку з ідеальними поглядами на реальну редакційну політику. Мовою порівняння: для ідеального журналіста принципи непоширення деякої інформації важливі так само, як нерозміщення шкідливих посилань для ідеального програміста.

Джерело: Если ты не выстрелишь
Блоґ: Святослав Вишинський
Блогова мережа ВКурсі.ком

Під час сьогоднішньої прес-конференції Емма Антонюк розповіла докладніше, що спонукало її до звільнення з каналу ТВА:

"Вчора, коли я звільнялася, я думала, що прокинуся просто безробітною, фрілансеркою, ким завгодно. Але я точно не знала, що буду до вас тут звертатися. Звільнилася - тому що соромно! Зараз соромно, що не зробила це раніше, - цитує кореспондент BUkNEWS слова Емми Антонюк. - Тому що дочекалася до етапу, коли вже питання стояло ребром. Або ти йдеш додому і не дивишся в очі сусідам, тобі соромно дивитися у дзеркало... Про совість навіть не хочеться говорити. Настільки це поняття здевальвоване. Але ти розумієш, що як порядна людина, ти завершилася на цьому. Тому пішла з улюбленої роботи. Дуже шкода, що мої колеги в такій ситуації - ніби ми по різні сторони барикад. Мені через це дуже боляче. Хочу сказати для тих, хто не читає Інтернет, не так добре розуміє, що відбувається, хто просто дивиться телевізор: в Чернівцях журналістика майже померла. Тому що майже всі канали, переважна більшість газет займаються тим, що купують вашу любов. За великі гроші. Але це не заспокоює. Можна було ще чотири дні пересидіти, перетерпіти, тому що з понеділка життя продовжиться: "джинси" (замовних матеріалів) не буде. Але так пересиджуючи і перечікуючи можна втратити значно більше. Нехай це пафосно звучить, але я в це вірю, я хочу, щоб у це вірили всі мої колеги. Я дуже хочу, щоб вони набралися сміливості і так само розповіли, що відбувається. Я писала "джинсу", знаючи, що ці матеріали за гроші, ставила в них Михайлішина. Скажу, що це, напевно, робив кожний журналіст, який пише чи то про виставку бісера, чи про сесію міської ради. Але настав момент, коли продовжувати там стало просто бридко. От і все".

Заяву звільненої журналістки колеги зустріли оплесками.

BukNEWS готовий надати місце для оприлюднення позиції керівника телеканалу ТВА Василя Забродського з приводу порушених під час прес-конференції питань.

1


КОМЕНТАРІ (20)

Вийшла білою й пухнастою... А що їй заважало звільнитись місяць раніше?! Чекала фанфар! Теж мені "ЖУРНАЛІСТКА"!!!))) Треба було з самого початку позиціонувати себе як незалежну й чесну, а так, це тільки драматизування.

avatar

Марія

23 жовтня 2012 11:02

Здивувало рішення Емми, а раніше політика редакційна була чесною? Не смішіть мене. Василь Іванович тримайтеся, поважаю вас за вашу принципову позицію і вболіваю. Мав задоволення вчора дивитися цікаву програму "Акцент" про мафію федоруків і братів бурбаків, волосся стає дибом... Спасибі, що ви це показали

avatar

спостерігач, Чернівці

23 жовтня 2012 11:32

З цієї шановної дівчинки не вийде зробити Жанну Д'арк. Емма "чесно" всю цю передвиборчу кампанію відпрацювала на кандидата від газового лоббі Геннадія Федоряка по 203-му округу. Саме з-під її пера виходили сюжети на каналі ТВА про цього борця за газифікацію румунських сел. А тут вирішила стати "героєм останніх трьох днів". Для тих, хто про це знає, ці "одкровення" юної журналістки виглядають смішно.   

avatar

Cop

23 жовтня 2012 13:07

Мав задоволення вчора дивитися цікаву програму "Акцент" про мафію федоруків і братів бурбаків, волосся стає дибом...

Всі тільки про нього сьогодні говорять. Не дивився вчора, але знайшов сьогодні ссилку на ютуб. Да, дивитись обов'язково.

http://www.youtube.com/watch?v=LRCKjvVwSxE&feature=youtube_gdata_player

avatar

Цікаве кіно

23 жовтня 2012 13:12

до коментаторив

думаю, эмма сделала это для себя, а не для вас, мелкие морализирующие суки. Ей будет легче, а вам, как всегда. И это хорошо

avatar

спостеригач

23 жовтня 2012 13:25

avatar

Sergei Vorontsov

23 жовтня 2012 13:49

avatar

Misha Shmorgun

23 жовтня 2012 13:49

Сергей, кого вы пытаетесь обмануть - самого себя или же читателей этого сайта? Ну себя то точняк не выйдет, и вы это прекрасно знаете, а вот процентов 15 тех наивных непосредственностей, которые считают себя блоггерами, общественниками и смыслящими в политологии и социологии личностями может и поверят.

Вот возьмем, к примеру, вас. Вы из СС-а когда ушли? За три дня до выборов? Чтоб громко хлопнуть дверью и заявить на всю Ивановскую про 1,2,3 и т.д.? Нет. Ибо вы человек принципиальный и осознав, что ваши принципы и политика редакции вещи несовместимые, тихо, без лишней шумихи и пафоса, тем более без душещипательных пресух, а рассказать вам, уверен, есть что, ушли в другое СМИ. А знаете почему? Да потому, что непревыкший есть и переваривать д....о человек не будет хлебать его втригорла целый год, чтоб потом смачно отрыгнуть и сказать во всеуслышание: "ох и наелся же я этого д....а!!!"

Именно потому это не житейскаяф драма, как это пытаются представить определенные представители политсил, не сумевшие обуздать некогда столь выгодного для них руководителя упомянутого канала, а трагикомедия, целевой аудиторией которой является все тот же несчастный и многострадальный отечественный электорат. "Черно-белые" тона кампании, как один спикер неоднократно упоминал, просто захлестывают корабль под названием "Украина", как бы не пошел ко дну, а то уж больно хлестко его раскачиваю. А подымать со дна кто будет? А это ой как непросто...

avatar

читатель

23 жовтня 2012 14:20

"Вчора, коли я звільнялася, я думала, що прокинуся просто безробітною, фрілансеркою, ким завгодно"

Да-да. Журналістка раптово вирішила звільнитись, а на останні гроші за власний кошт орендувала приміщення під прес-конференцію, розіслала анонси... Піар-війни - такі піар-війни.

avatar

КО

23 жовтня 2012 15:24

avatar

Володимир Антонюк

23 жовтня 2012 15:24

ПРАВИЛЬНО девка поступила ! 

avatar

ТРОР

23 жовтня 2012 15:43

Поступок гідний. Поважаю.

avatar

Механізатор

23 жовтня 2012 15:44

А хто така ця Емма, що стала мало не героїнею за те, що звільнилась з ТВА?

Звільнятись, за логікою, треба було з самого початку передвиборчої боротьби, а не зараз, коли до виборів 5 днів! Виходить, що весь цей час вона мило писала матеріали, отримувала за це гроші, і тоді соромно їй не було, а зараз стала принципова і чесна?? Хєрня якась, панове!

Не кажу вже про те, що своєю принциповістю вона мимохідь підставляє своїх колег, що там працюють, яких ніби дуже любить... Піар це все чистої води, і не треба робити героїв там, де їх нема. 

avatar

Чернівчанка

23 жовтня 2012 16:17

avatar

Сергей Лазарев

23 жовтня 2012 16:28

avatar

Маріанна Антонюк

23 жовтня 2012 16:45

Эмма села в один ряд с политиками. И в хорошей компании оказалась, надо сказать... Базарный рейдер Бурбак, циничная мажорка Оробец, которая в политику попала исключительно благодаря покойному отцу-депутату, и ворюга Федорук. И этот человек будет нам морали читать? Вы чего, народ? 

avatar

Корсар

23 жовтня 2012 17:31

avatar

Sergei Vorontsov

23 жовтня 2012 18:56

avatar

Юрій Чорней

23 жовтня 2012 22:33

За вашою логікою, всім журналістам, які лишились працювати на тва, має бути соромно... Ну що ж, якщо ви справді вважаєте Емму "светочем журналистики" - годі вас переконувати у зворотньому! Тільки хто про неї чув до цього???

Дівчинку використали "втемну", вона ще й сама, схоже, до кінця цього не зрозуміла, що на її звільненні з каналу хтось вдало грає свою гру.

avatar

Чернівчанка

23 жовтня 2012 22:48

avatar

Ірина

24 жовтня 2012 00:39