На Калинці стався зсув

На Калинці стався зсув

07.05.2012, 21:29

У Чернівцях на Калинівському ринку через підмивання опорної стіни берега стався зсув контейнерів. Через це адміністрації довелося евакуювати їх.

Як розповів molbuk.ua виконуючий обов'язки директора МТК “Калинівський ринок” Руслан СЕРБІНЧУК, сталося це в ніч із четверга на п'ятницю у четвертому секторі.

- Вода підмила опорну стіну берега і контейнери посунулися в воду. Товар не постраждав. Там торгували продуктами - чаєм, кавою тощо. Було прийнято рішення відремонтувати берегові укріплення. Для цього потрібно зняти всього дев'ять контейнерів. Сім контейнерів, котрі знаходилися найближче від місця руйнування вже зняли, плануємо зняти ще два. Потім повністю відновимо опорну стіну. Спочатку потрібно буде розчистити ділянку річки біля обвалу, а потім почати відновлення стіни. Також, бетон там має повністю висохнути. Наразі залучено фахівців, котрі мають дослідити, чи немає небезпеки продовження руйнувань.
Щоби завершити всі ці роботи потрібно щонайменше тиждень.

Як розповіли у адміністрації ринку, востаннє підпірну стіну ремонтували кілька років тому. Скільки точно має обійтися відновлення стіни поки невідомо. Однак, всі витрати по ремонту на себе бере адміністрація Калинки.

Як розповів Руслан Сербінчук, контейнери перенесли до восьмого сектора. Починаючи від вівторка і до закінчення ремонту, підприємці тимчасово торгуватимуть на інших місцях. Люди з восьмого сектору надали частину своїх контейнерів під зберігання товару постраждалих.

Джерело: molbuk.ua

1