На Хотинщині посіяли 1020 кг жолудів в лісовому розсаднику

На Хотинщині посіяли 1020 кг жолудів в лісовому розсаднику

22.10.2018, 09:02

Саме тепер, коли закінчилась вегетація більшості рослин, у лісівників починається відповідальна пора – заготівля лісового насіння, доповнення лісових культур (проведено більше 6 га). Тому  підприємство «Хотинський лісгосп” старається заготовити жолудя дуба звичайного якомога більше, щоб забезпечити власні потреби у стандартному садивному матеріалі не лише на рік, але й в перспективі на наступний період. 

Про це повідомив Віталій ЧУЛЕЙ, головний лісничий ДП «Хотинський лісгосп”.

Так на даний час ДП «Хотинський лісгосп» вже заготовив понад 4 тонни жолудя при плані заготівлі – 2,5 тонни та продовжує заготівлю. До заготівлі жолудя дуба звичайного в Клішківецькому лісництві долучилися учні Полянського шкільного лісництва, які допомогли зібрати 300 кг насіння. Педагоги й лісівники-наставники щиро сподіваються, що їх спільна праця не мине безслідно – вона залишить у дитячих серцях та душах глибокі почуття поваги до праці лісівників і любові до природи.

Сьогоднішні дні воістину можна назвати золотими, адже стоїть ясна, сонячна погода тому лісгосп максимально використовує ці чудові дні та проводить посів жолудя в лісових розсадниках.

У четвер, 10 жовтня 2018 року, проведено висівання жолудя дуба звичайного в розсаднику Рухотинського лісництва. На площі, де висівався жолудь, попередньо проведено комплекс механізованих робіт по підготовці ґрунту (оранка, дискування, боронування, нарізання рядочків і т.п.). Працівники Рухотинського лісництва запросили собі на допомогу жителів прилеглого до лісової ділянки села Ржавинці для проведення висівання заготовленого жолудя.

На призив лісівників відгукнулися всі небайдужі до лісу громадяни. Після короткого інструктажу та проведення професійного майстер-класу учасники заходу організовано приступили до висівання насіння. Закипіла робота, одні підносили жолудь до ділянки, інші висівали, ще інші загортали рядочки. Спільними зусиллями фахових лісівників та громадських активістів с. Ржавинці було посіяно 1020 кг жолудів. 

В загальному ДП «Хотинське лісове господарство» буде висіяно у лісових розсадниках близько 4-х тонн лісового насіння. Таким чином продовжується безперервний процес вирощування лісів: від насінини до отримання зрілих насаджень, що досягають віку головної рубки.

1