На Глибоччині відкрили  спортивно-тренажерний зал, подібного якому, здається, у районі немає

На Глибоччині відкрили спортивно-тренажерний зал, подібного якому, здається, у районі немає

02.02.2013, 19:42

Світ твого захоплення

         Хто біцепси додасть, хто й стрункість фігури збереже

         Напівзакинуте підвальне приміщення старої школи у Старому Вовчинці довго нікого не приваблювало. Аж доки якось не «кинув око» на нього місцевий підприємець Ілля Вентонюк. Сам свого часу спортсмен – активно займався боксом і боротьбою дзюдо – вирішив: зроблю я тут спортивно-тренажерний зал. Сказав та й закотив рукави до справи, залучив і кількох молодих сільчан. Вичистили приміщення, навели у ньому з ремонтом «божий вигляд», а відтак  придбав за власні кошти Ілля Петрович та встановив у залі орбітреки, велосипед, копії байдарок і каное, диски здоров’я, штангу, повісив боксерську грушу, огородив канатами  ринг, настелив на підлогу нові мати для вільної боротьби. Словом, від недавно у приміщенні може одночасно займатись під наглядом запрошеного тренера близько 20 чоловік.

-         І приходять сюди, - посміхається господар, - хто зайву вагу скинути, стрункість тіла зберегти (жінки і дівчата), хто біцепси рук і ніг накачати. Практично ввечері зал заповнений як односельцями так і сусідами з Кам’янки і Багринівки.

За декілька десятків метрів від цього приміщення Ілля Петрович облаштував і невеликий зал  для гри у настільний теніс. До речі, і сам охоче бере в руки ракетку, ще й фори дає молодим у грі.

-         Мета моя єдина, - додає І.П.Вінтоняк, - перш за все, відірвати на певний час дітей і підлітків від сидіння за комп’ютером. Вони справа хороша і потрібна, але призводять до малорухливості, в’ялості, а у підсумку і до проблем до здоров’я. У молодому віці це не допустимо.

Гадаю, тут важко не погодитись з Іллею  Петровичем, не сказати добре слово на його адресу. Особливо коли зауважити, що подібного спортивно-тренажерного залу у селах району, здається і нема.                                          

Василь ГЕЙНІШ

1