На Глибоччині дитячий садочок приватизували за… 36 гривень

На Глибоччині дитячий садочок приватизували за… 36 гривень

19.07.2013, 22:12

У селі Тереблече Глибоцького району колишньому директорові місцевої школи вдалося приватизувати та переобладнати під житловий будинок дитячий садок. 204 квадратних метри нерухомості вартували чоловікові аж 36 гривень. Про це під час виїзного прийому громадян місцеві мешканці повідомили одного з депутатів Чернівецької обласної ради.

Як розповіли місцеві мешканці, в їхньому селі до 1994 року діяв дитячий садок. Згодом його закрили, мотивувавши недостатньою кількістю дітей дошкільного віку. Хоча, за словами людей, у селі щороку є близько 60 дошкільнят.

"Як виявилося, садочок вподобав колишній директор школи, який зі своєю сім'єю вселився до нього, а 2007 року приватизував це приміщення. Глибоцька прокуратура, за колективним зверненням місцевих мешканців, виявила, що колишній директор школи-інтернату приватизував службове житло, що заборонено законом. Глибоцький районний суд довший час по суті не вирішував цю справу. П'ять разів її розглядали, однак заперечення прокуратури не було враховано й цю справу прокуратура програла. Приміщення дитячого садочка залишилося у власности колишнього директора школи. Чернівецький апеляційний суд 5 червня 2013 року також відхилив позов прокурора, ухваливши рішення на користь місцевого "прихватизатора" дошкільної установи", – розповів депутат.

Він також  додав, що село Тереблече єдине в Глибоцькому районі, яке не має дитсадка. За інформацією, яку надали місцеві мешканці, колега депутата обласної ради - народний депутат України має намір скерувати депутатське звернення для з'ясування законности приватизації дитсадка та доцільности його закриття. Про це повідомляє прес-служба однієї з обласних організацій політичних партій.

1