На довиборах до Чернівецької облради може дійти до сутички між 'Фронтом Змін' із УДАРом

На довиборах до Чернівецької облради може дійти до сутички між "Фронтом Змін" із УДАРом

13.12.2012, 23:49

До проміжних виборів двох депутатів Чернівецької обласної ради залишилося менше двох місяців. Проте ні влада, ні опозиція досі не назвали своїх кандидатів – тривають консультації, обговорення, узгодження та мовчанка.

Постановою Чернівецької обласної виборчої комісії «Про реєстрацію депутата та призначення проміжних виборів» визнано обраним та зареєстровано депутатом Чернівецької обласної ради Геннадія Ступакова (директор новодністровського ТОВ «Захід- Спецгідроенергомонтаж» – ред.). Він є наступним за черговістю кандидатом в депутати за багатомандатним виборчим округом за списком партії регіонів (замість новобраного нардепа, родича губернатора Папієва Артема Семенюка – ред.). Також на мешканців Кіцманщини та Шевченківського району Чернівців очікують проміжні вибори. Зокрема, депутатів Чернівецької обласної ради за одномандатними мажоритарними виборчими округами № 21 (Кіцманський район), № 50 (Шевченківський район м. Чернівці), як уже зазначалось, обиратимемо 3 лютого 2013 року.

Наразі кандидатур у депутати Чернівецької обласної ради озвучено ще не було. Більшість політичних сил краю ще визначаються.

Як повідомив голова Чернівецької територіальної організації «Фронту Змін» Олексій Каспрук, у них наразі тривають консультації з цього приводу. І коли визначаться з кандидатурою, тоді будуть зустрічатися та обговорювати її з колегами по опозиції.

Голова обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян сказав, що зараз відбуваються внутрішньопартійні праймеріз (вибори претендента всередині партії, – Ред.), питання також висунуте на обговорення районних партійних активів. На початку січня відбудеться партійна конференція, на якій і будуть визначені кандидати. Також ВО «Батьківщина» планує вести переговори із демократичними силами щодо визначення найбільш гідного кандидата.

Голова Чернівецької обласної організації партії «Удар», народний депутат Роман Ванзуряк зможе з цього приводу надати інформацію після засідання політради, яке відбудеться найближчим часом. Він також не виключає можливості домовленостей з іншими демократичними силами щодо узгодження єдиних кандидатів.

Голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук запевнив, що питання проміжних виборів уже піднімалось на політраді партії. Однак більш конкретно про кандидатів та узгодженість дій з колегами по опозиції можна буде говорити після всеукраїнського виконкому партії 15 грудня.

Що ж стосується Партії регіонів, пише видання «Час», то там із журналістами взагалі відмовилися говорити.

Згідно із законом про вибори до місцевих рад, проміжні вибори депутата призначаються на останню неділю шістдесятиденного строку з дня прийняття рішення про їх призначення, а виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня проміжних місцевих виборів. А згодом, після реєстрації, розпочнеться й агітація.

Тобто вже з середини грудня ми дізнаємось, хто з буковинців претендуватиме на два вакантних місця в Чернівецькій обласній раді.

1