Через 'якийсь мітинг' на чернівецькому вокзалі заблокували продаж квитків на Київ на 17 травня

Через "якийсь мітинг" на чернівецькому вокзалі заблокували продаж квитків на Київ на 17 травня

16.05.2013, 21:30

Це просто якась агонія влади.  Тільки що прийшов із Чернівецького залізничного вокзалу. Потрібно поміняти квитки двох людей на інших. Здавалося б, проста процедура. А ні. Про це у ФБ повідомив екс-депутат Чернівецької облради С. Добржанський. Подаю квитки із відповідними документами і кажу касиру:

- потрібно замість ось цих людей (показую паспорти), переоформити білети на цих людей.

Касир приймає квитки і документи, щось там клацає у компютері і відповідає:

- вибачте, але я не можу вам видати квитки, система блокує продаж квитків, тільки повернення грошей.

Я обурююсь:

- як це так можна, я ж тільки що здав, місця є... яке блокування.

Відповідь:

- не знаю у мене таке уперше, зверніться у касу №...

Я іду до тієї каси і розяснюю ситуацію, жіночка відповідає:

- уже тиждень як продаж квитків на Київ на 17.05 заблоковано, і це не вирішує навіть начальник вокзалу, бо вчора була ситуація, коли один депутат хотів придбати, але йому не дали, то він аж через центральний офіс ледве вибив, тому можу тільки повернути гроші

Питаюся:

- а у чому причина?

- та ТАМ ЯКИЙСЬ МІТИНГ

- ааааа, тоді зрозуміло

Ось так, людям не дозволяють добратися до столиці. Цікаво, а антифашистам квитки є?

Нагадаємо, інший чинний депутат облради Віталій Мельничук звернувся з відповідною заявою до керівництва правоохоронних органів  з вимогою не перешкоджати конституційному праву громадян України на вільне пересування. Підставою для звернення стала інформація про те, що чимало буковинців, які мають намір взяти участь у заходах з нагоди Дня Європи та акції "Вставай, Україно!", що відбудеться у Києві 18 травня, скаржаться на перешкоджання з боку міліції.

"Спілкуючись із перевізниками, я отримав інформацію про те, що працівники ДАІ вже проводили традиційні "профілактичні розмови". Їхня суть однакова: хто повезе людей на Київ – втратить ліцензію на перевезення. Як можна трактувати такі дії державтоінспекторів, зважаючи на те, що начальник УМВС у Чернівецькій області привселюдно запевнив, що міліція не перешкоджатиме буковинцям дістатися столиці?".

Депутат висловив сподівання, що керівництво міліції дотримає свого слова й не порушуватиме конституційних прав українців. "Будь-які невмотивовані зупинки транспорту й тиск на перевізників із боку правоохоронців буде потрактовано як порушення конституційних прав громадян та як зумисне введення в оману громадян очільниками УМВС. Відповідні факти, з повною інформацією про інспекторів, які безпідставно зупинятимуть транспорт, буде зафіксовано на відео та задокументовано".

Під час прес-конференції начальника УВМС Українив Чернівецькій області Олександра Демидова чернівецькі журналісти теж поцікавилися, наскільки складно буде напередодні акції потрапити в Київ. Як запевнив полковник Демидов, міліція - поза політикою. Тому швидкість руху чернівецьких перевізників на Київ визначатиметься тільки правилами дорожного руху і станом доріг.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Мельничук, ти прям всіх налякав своєю документацією !

avatar

Іван Горинич

16 травня 2013 16:19

http://booking.uz.gov.ua/ показує, що з че квитки на київ аж з 20/05 проте з Кам-Пода добратися і 17, і 18 вночі до Києва без проблем.

avatar

booking.uz.gov.ua

16 травня 2013 16:20