На Чернівецькій митниці торгували посадами та гребли хабарі (оновлено о 21.47)

На Чернівецькій митниці торгували посадами та гребли хабарі (оновлено о 21.47)

04.08.2012, 01:10

55 колишніх співробітників Чернівецької обласної митниці заявили про продаж посад в установі. Вони повідомили, що в січні були звільнені зі своїх робочих місць, але довели незаконність цих звільнень у судах. 11 липня їх поінформували про поновлення на службі, а 12 липня - знову звільнили за порушення присяги державного службовця, передає korrespondent.net.

Ситуацію, що склалася, вони вважають свавіллям і пов'язують її з бажанням начальства позбутися «невигідних» працівників. Окрім того, колишні митники заявляють про отримання керівництвом коштів від людей, що зайняли їхні посади. Частина отриманих коштів, за їхніми свідченнями, іде в центральну Митну службу.

Вони також повідомили про низку інших правопорушень, зокрема, отримання хабарів від водіїв за позачерговий пропуск автомобілів і незастосування до них окремих митних правил. Сума неофіційного щоденного збору з великих постів може досягати 20-30 тис. гривень.

Колишні митники заявляють про отримання керівництвом коштів від людей, що зайняли їхні посади. У зверненні колишніх співробітників Чернівецької митниці сказано: "Ці факти і епізоди роботи Чернівецької митниці в такому режимі можуть бути доведені колишніми працівниками митниці з повною інформацією про транспортні засоби, а саме - номерними знаками авто, прізвищами та переліком товарів, який перетинав кордон України".


Це звернення митники передали помічнику-консультанту депутата Верховної Ради від фракції БЮТ-Батьківщина Сергія Соболєва Олегу Істратію. 29 липня документи надіслали Соболєву.

Після цього, за словами Істратія, на нього почали здійснювати тиск співробітники міліції.

Сьогодні, 3 серпня, Істратій передав документи депутату від фракції НУ-НС Геннадію Москалю для проведення депутатського розслідування.

Сьогодні (3.08) народний депутат Геннадій Москаль відвідав офіс партії “Реформи і порядок” у м.Новоселиця Чернівецької області й зустрівся з головою районного осередку партії Олегом Істратієм, щодо якого після публікацій про зловживання на Чернівецькій обласній митниці міліція вчинила провокаційні дії.

– Я забрав з офісу під розписку всі оригінали документів про зловживання на митниці, копії яких були опубліковані в ЗМІ, і які намагалася незаконно вилучити міліція, – заявляє Геннадій Москаль.

– А також почав депутатське розслідування організованих міліцією фактів залякувань членів ініціативної групи, від яких вимагають відкликати свої підписи під колективним зверненням про зловживання й хабарництво на митниці.

Г.Москаль також звернувся до генпрокурора України В.Пшонки з вимогою розслідувати організовану міліцією провокацію, вчинену вчора в офісі партії “Реформи і порядок” та громадській приймальні народного депутата Сергія Соболєва.

Сайт Генадія Москаля

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Олег Шар

26 серпня 2012 15:42