На Буковину привезли прямого нащадка корнета Оболенського вартістю майже 3 000 000 євро

На Буковину привезли прямого нащадка корнета Оболенського вартістю майже 3 000 000 євро

24.10.2012, 16:01

20-21 жовтня на території КСК «Буковинська Троя», що у с. Реваківці Кіцманського р-ну, відбулися фінальні змагання Кубка «Буковина Horse Tour 2012». За кубок змагалися представник таких кінно-спортивних клубів: КСК «Буковинська Троя», ДЮСШ «Колосок» Чернівецька обл.., КСК «Варто» м. Коломия Івано-Франківської обл.., КСК Меркурій м.Івано-Франківськ, КСК «Торнадо» м.Бучач Тернопільської обл.., ПП «Липка» Тернопільскої обл.., КСК «Тамерлан» м. Хмельницький.

На Західній Україні КСК «Буковинскьа Троя» славиться рівнем підготовки спортсменів-кіннотників. Цього року це твердження стало беззаперечним фактом: за результатами 3-х етапів Кубка «Буковина Horse Tour 2012», кубки у своїх лігах вибороли спортсмени КСК «Буковинська Троя» та ДЮСШ Колосок, що діє на базі КСК «Буковинська Троя». Переможцями Кубку «Буковина Horse Tour 2012» стали:

1 ліга (висота 70 см) – спортсмен III розряду Панасюк Інна (КСК Буковинська Троя)

2 ліга (висота 80 см) – спортсмен III розряду Панасюк Інна (КСК Буковинська Троя)

3 ліга (висота 90см) – спортсмен III розряду Сологуб Анастасія (ДЮСШ Колосок)

4 ліга (висота 100см) – спортсмен III розряду Сологуб Анастасія (ДЮСШ Колосок)

5 ліга (висота 110см) – КМС  Кондратенко Юрій (КСК Буковинська Троя)

6 ліга (висота 120 см) – КМС  Кондратенко Юрій (КСК Буковинська Троя)

-                     Приємно відзначити також рівень вершників та коней, що беруть участь  у змаганнях, - розповідає  Володимир Воронюк, керуючий власник КСК «Буковинська Троя». Так, КСК «Торнадо» уже другий раз поспіль привозить на змагання коней дуже високого класу. Серед  них жеребець Корсар – прямий нащадок одного з найдорожчих коней України і світу Корнета Оболенського, вартість якого сягає 2 700 000 євро.

2-й день змагань припав на фестиваль-ярмарок «Кіцманьска осінь 2012», що також відбувався на території клубу. За підрахунками організаторів змагання у рамках фестивалю-ярмарку відвідало біля 20 тисяч мешканців м. Кіцмань, Кіцманського району та м. Чернівці . І хоча коні нервували через присутність великої кількості людей, змагання пройшли спокійно.

-                     Ми розуміємо, що таке яскраве і, поки що, екзотичне для Буковини видовище, як змагання з конкуру, людям хочеться роздивитись поближче, і, у той же час, застерігаємо наших гостей дотримуватись правил безпеки перебування на змаганнях. Адже від цього залежить не тільки їх особиста безпека, але й вершників та коней, що перебувають на бойовому полі, зауважує Наталія Чернівецька, менеджер з розвитку КСК «Буковинська Троя». Різкі рухи чи несподівані голосні звуки можуть налякати коня і призвести до його непередбачуваної поведінки.

Нагадаємо, що  професійний кінний спорт вважається  не тільки найдорожчим, але й таким, що має підвищений рівень небезпеки для вершника і для коня, адже пов’язаний з подоланням високих перешкод. Кінь є високою твариною, недаремно існує такий романтичний вислів «Вершники на півтора метра ближче  до неба»,  а якщо додати до його висоти ще висоту перешкоди та врахувати швидкість, з якою по бойовому полю переміщаються вершник і кінь, стає зрозумілим, чому дотримання глядачами правил безпеки, які, доречі, зазвичай оголошуються під час змагань, є необхідним.

Поради від експертів КСК «Буковинська Троя», як зробити перегляд змагань безпечним:

  • Під час змагань необхідно знаходитись на відстані 3 метра від огорожі бойового поля. Висота перешкод на найскладніших маршрутах часто наближається до висоти огорожі.
  • Безпечна відстань від коня – 3 метра.
  • Не можна підходити ззаду до коня. Його природньою поведінкою є вдарити невідомий йому, а отже потенційно небезпечний,  об’єкт задніми ногами.  
  • Голосні звуки та різкі рухи під час перебування поблизу коня є небажаними. Кінь сприймає їх як потенційну небезпеку , і може відповідно неочікувано для Вас відреагувати.
  • Ретельно слідкуйте за місцезнаходженням і поведінкою своїх дітей, якщо Ви переглядаєте змагання разом з ними. Особливо, якщо Ви перебуваєте у безпосередній близькості від коней.

-                     Основний принцип роботи працівників КСК Буковинська Троя – зробити все можливе,  щоб наші гості отримували від заходів, що відбуваються на нашій території максимум позитивних емоції,  - зазначає Володимир Воронюк. Тому, під час змагань завжди оголошуємо правила безпеки, розповідаємо інформацію про коней та вершників, що беруть участь у змаганнях, правила конкуру, щоб люди могли не тільки насолоджуватись красою видовища, але й розуміли, що відбувається, могли свідомо уболівати за пару, яка їм найбільше сподобалась. Особливо цінуємо конструктивну критику, адже тільки наші гості знають, який саме відпочинок їм подобається. А тому раді пропозиціям і зауваженням наших гостей, - завершує Володимир Ілларієвич.

1