На буковинських пасіках вже викачали перший травневий мед

На буковинських пасіках вже викачали перший травневий мед

28.05.2020, 13:24

Травневий мед - найкращий

Поряд із основною лісогосподарською діяльністю ДП “Чернівецьке лісове господарство” також займається побічним користуванням лісу - бджільництвом. Пасічне господарство налічує 71 бджолосім’ю. Вулики розміщені на території Оршівського розсадника, поблизу лісу.

Утримання та догляд яких потребує чимало знань та зусиль, чим і займається бджоляр Василь Моставчук. Пасіка та життєвий устрій бджіл це складна багаторівнева система. Для того щоб кожна бджола могла виконувати в ній свою роль необхідна ретельна робота пасічника. Це в першу чергу постійний нагляд за роями та вуликами, а також профілактичні обробки від кліщів, недопущення появи мишей, підгодівля.

Попри не дуже сприятливі погодні умови на пасічному господарстві вже викачали перший травневий мед, зібраний з лісового різнотрав’я, квітів дерев та кущів. Такий мед вважається найціннішим та найкориснішим, оскільки через різноманітність нектару містить найбільшу кількість вітамінів та мінералів та є екологічно чистим, а тому користується попитом та швидко реалізовується.

 

1