На Буковині звільнили голову дільничної виборчої комісії, призначеного за квотою Компартії України

На Буковині звільнили голову дільничної виборчої комісії, призначеного за квотою Компартії України

12.10.2012, 16:46

10 жовтня, на засіданні окружної виборчої комісії по виборчому округу 201 з центром у Чернівцях було прийнято рішення про звільнення голови ДВК-730477 Віктора Щербакова. Голову звільнили після другої скарги члена ДВК від партії ВО «Батьківщина». Як зазначив скаржник Володимир Антонюк, метою його скарг було спонукати дільничну виборчу комісію, в якій він працює, діяти з чітким дотриманням чинного виборчого законодавства.

ДВК-730477 з подачі її голови систематично порушувала Закон України «Про вибори народних депутатів». Перше засідання комісії не велося державною мовою, проходило без секретаря комісії (секретар, призначений ОВК, був відсутній, а секретаря засідання голова відмовився обирати), не вівся протокол засідання. Скарга виборця-члена ДВК на дії голови ДВК була задоволена окружною виборчою комісією в повному обсязі. Голові ДВК винесли попередження і зобов’язали надалі дотримуватися в роботі чинного законодавства.

Голова ДВК (призначений за квотою Компартії України) не врахував цієї постанови ОВК щодо себе і продовжив на наступному засіданні ДВК діяти з порушеннями. Порушення були зафіксовані актом спостерігача і передані до ОВК-201. Надати протокол другого засідання ДВК – через 5 днів після цього засідання! - пан Щербаков також не спромігся. Друга скарга члена ДВК від «Батьківщини» Володимира Антонюка, у якій він уже просив окружну виборчу комісію звільнити голову ДВК з цієї посади, знову була задоволена в повному обсязі.

«Вибори – це не лише підрахунок голосів за результатами голосування, - зазначив В.Антонюк. – Це те, що відбувається ДО дня виборів і ПІСЛЯ нього. Зараз завдання дільничної виборчої комісії – забезпечити  вільне і безперешкодне волевиявлення виборців дільниці. Це означає, що комісія має чітко виконувати кожну, найдрібнішу вимогу закону про вибори. Адже в законі немає норм «важливих» - і «неважливих», тих, що «впливають на результат» - і тих, що «не впливають на результат виборів». Порушення кожної, найдрібнішої, на чиюсь думку, норми, є ПОРУШЕННЯМ ЗАКОНУ. Тому я вимагав у попереднього і вимагатиму в наступного голови комісії працювати в межах закону. До цього закликаю і всіх членів ДВК, незалежно від їх партійних уподобань».

За зазначене вище рішення проголосували 14 членів ОВК, проти - 0, утримались - 1.

1


КОМЕНТАРІ (1)

ГОЛОСУЄМО ЗА ФЕДОРУКА !!! ВОСЕНИ ОБЕРЕМО МИХАЙЛІШИНА МЕРОМ, А ФЕДОРУК НЕХАЙ ПРОТИРАЄ ШТАНИ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ.

avatar

Назар

12 жовтня 2012 12:03