Поки Бойко в ОДА шукає лісові угіддя, які можна включити до нових заказників, на Путильщині знову знищують Смугарські водоспади

Поки Бойко в ОДА шукає лісові угіддя, які можна включити до нових заказників, на Путильщині знову знищують Смугарські водоспади

22.01.2020, 14:46
Як повідомили активісти Буковини, лісники знищили зрубаними деревами одну з проток Смугарського водоспаду. 
- Знову знищують Смугарські водоспади, але усім всьо по хєр. Порушень немає. А коли весною води на найгарнішому водоспаді взагалі не буде, скажуть, що глобальне потепління. Що будете показувати туристам? Облдержадміністрацію? Знищені водоспади? Ви ж не ліс пиляєте, а гілку на якій сидите самі. Продовжуйте мовчати..._ прокоментував ситуацію  Олексій Пономаренко, який першим звернув увагу на дану проблему.  

Тим часом у Чернівецькій ОДА провели нараду, про господарювання на території національних природних парків «Вижницький», «Черемоський» та «Хотинський»  під головуванням в. о. заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексій Бойко.

Зокрема, начальник управління екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА Микола Білоконь та керівники парків говорили про необхідність упорядкування правовстановлюючих документів, за якими працюють заказники.

Обговорювали також розширення національних парків. Так, 2020 року у лісгоспах області проводитимуть базове лісовпорядкування, тобто інвентаризацію та обстеження угідь. Лише після завершення цього процесу буде змога більш предметно говорити про території, які можна включити до заказників.

Згадали у ході наради про необхідність запровадження електронного обліку деревини під час господарської діяльності. Запрацювати він повинен уже з 1 лютого.

1