На Буковині зібрали понад 6 тис. підписів за звільнення з-під арешту екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко

На Буковині зібрали понад 6 тис. підписів за звільнення з-під арешту екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко

29.08.2011, 20:59

Щодня в наметах, розміщених в області за рішенням обласного Комітету опору диктатурі, збирають підписи щодо звільнення з-під арешту Юлії Тимошенко та всіх політичних в’язнів. Активісти партії ВО «Батьківщина» та інших політичних партій, що увійшли до Комітету опору диктатурі, роз’яснюють громадянам позицію щодо дій влади, яка запровадила політичні репресії в Україні. Лише у Чернівцях щодня під вимогою звільнити політв’язнів засвідчують свою підтримку лідерці опозиції та її однодумцям близько 500 буковинців, а інформаційні намети розташовані і в районах області – зокрема, в Кіцмані, Сторожинці, Вижниці. Збір підписів за звільнення з-під варти політв’язнів триває.

Водночас, як повідомляє Українська правда, екс-прем'єр Юлія Тимошенко не схвалює звернення до президента Вiктора Януковича з 23 тисячами підписів громадян на її підтримку. Під час перерви між засіданнями в суді депутати розповіли Тимошенко про ці підписи і про те, що вони їх віднесли до адміністрації президента. У відповідь на це Тимошенко зазначила: "У мене одне запитання: чому ви туди пішли? Він - людина, яка нічого не читає. І чолобитні до цієї особи виглядають слабкістю". "Краще Європейський суд", - додала вона.

"Хочу передати вам мій хороший настрій. Головне щоб ви свою справу зробили. Час не витрачайте", - сказала вона депутатам. Як відомо, пiд зверненням до президента з вимогою звiльнити з-пiд варти Тимошенко пiдписалися понад 23 тисячі громадян.