На Буковині затримали 'злодія в законі' 'Каху Тбіліського', який пішки йшов у Румунію

На Буковині затримали "злодія в законі" "Каху Тбіліського", який пішки йшов у Румунію

02.03.2020, 15:09

Затриманий українськими прикордонниками спільно з румунськими колегами порушник кордону виявився "злодієм у законі"

У вихідні появу невідомої особи поблизу кордону виявив прикордонний наряд відділу «Селятин» Чернівецького загону. Чоловік рухався в сторону кордону з Румунією, а підійшовши до лінії інженерних перешкод почав їх долати.

Негайно до місця порушення висунулися додаткові групи реагування та розпочато пошукові заходи. Про невідомого, який намагається незаконно потрапити в сусідню країну, також відразу поінформували прикордонну поліцію Румунії. 

У ході спільних скоординованих дій правопорушника затримали. Румунські прикордонники спинили його за кілька мертвів від державної межі. 

У невідомої особи при собі був паспортний документ громадянина України для виїзду закордон. Однак під час ретельної перевірки українські прикордонники з’ясували, що документ перебуває в базах даних викрадених, втрачених та не дійсних документів. 

В подальшому заходи вже тривали спільно з співробітниками Нацполіції за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Невдовзі оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполіції повідомили, що даний чоловік є «злодієм в законі» на прізвисько «Каха Тбіліський».

Пресслужба Чернівецького  прикордонного загону

1