На Буковині затримали медичного обладання на 2,5 млн гривень, яке хотіли перепродати державним медичним установам за завищеними цінами

На Буковині затримали медичного обладання на 2,5 млн гривень, яке хотіли перепродати державним медичним установам за завищеними цінами

22.01.2020, 13:25

Буковинські митники затримали медичне обладнання на понад 2,5 млн гривень 

Співробітники Буковинської митниці Держмитслужби встановили порушення митного законодавства під час переміщення через пункт пропуску «Порубне-Сірет» виробів медичного призначення.

Згідно поданих до митного контролю водієм фірми–перевізника документів, товар у кількості 300 одиниць, вагою 1726 кг та загальною вартістю 279 тисяч євро переміщувався до однієї з київських фірм.

Митники скерували транспортний засіб для поглибленого огляду товару, і недарма. За результатами аналітично-пошукових заходів у взаємодії з правоохоронними органами було виявлено подвійний пакет документів на вантаж, та встановлено, що вартість товару було завищено удвічі

Зазначені дії посадової особи підприємства  свідчать про можливе незаконне виведення валютних коштів з України, відмивання доходів, отриманих незаконним шляхом, незаконне отримання надприбутків шляхом формування фіктивної (завищеної) вартості мед/обладнання, та втрат бюджетних коштів при  реалізації його державним медичним установам.

Також встановлено, що документи містять неправдиві відомості щодо відправника (продавця) та одержувача (покупця) товарів, щодо умов поставки товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Вироби медичного призначення турецького виробництва, що використовуються у хірургії, загальною вартістю 2 млн. 550 тис.грн. вилучено згідно протоколу про порушення митних правил.Справу буде скеровано до суду, який визначить покарання для порушника.

22.01.2020

1