На Буковині засуджено двох бойовиків терористичної організації «днр» (ФОТО+ВІДЕО)

На Буковині засуджено двох бойовиків терористичної організації «днр» (ФОТО+ВІДЕО)

13.06.2017, 09:32

За матеріалами Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області Колегія суддів Шевченківського райсуду обласного центру засудила до одинадцяти років позбавлення волі бойовика терористичної організації «ДНР».

Правоохоронці встановили, що мешканець Макіївки у серпні 2014 року приєднався до незаконного збройного формування так званої «ДНР». Він брав активну участь у бойових діях і на початку 2017 року був затриманий під час бойового зіткнення силами антитерористичної операції.

Затриманий бойовик засвідчив численні факти участі у незаконних збройних формуваннях так званої «ДНР» громадян РФ, у тому числі російських військових, які перед відправленням до України проходили тренування у спеціальних таборах на території Росії. 

Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та засудив до одинадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За цією ж статтею Кримінального кодексу Шевченківський районний суд Чернівців ЗАОЧНО виніс вирок жителю м. Сніжне Донецької області. Бойовик із травня 2014 року брав активну участь у терористичній організації «ДНР», зокрема в бойових діях проти військовослужбовців ЗС України та співробітників правоохоронних органів поблизу Донецького аеропорту ім. Сергія Прокоф’єва, населених пунктів Іловайськ, Дмитрівка, Круглик, Рідкодуб та Кожевня Донецької області. 

Вирок суду – одинадцять років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Світлина від Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Світлина від Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

1