На Буковині започаткують обласну програму підтримки та розвитку Краєзнавчого музею Чернівецької області

На Буковині започаткують обласну програму підтримки та розвитку Краєзнавчого музею Чернівецької області

24.01.2020, 14:49

«У будь-якому творі мистецтва, великому чи малому, все до останніх дрібниць залежить від задуму» - казав Йоганн Гете.

Міркували саме над тим, яким повинен бути Чернівецький краєзнавчий музей області, як перетворити його на місце душевного піднесення від співдотику до прекрасного та модерного, чим він може привабити людей, як зробити так, щоб люди захотіли до нього навідатися, як зробити його сучасним, цікавим, сповненим життя? - поділився враженнями від відвідування закладу культури голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. 

З цією метою сьогодні спільно з головою Чернівецької ОДА Сергієм Осачуком, постійною комісією Чернівецької обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області оглянули стан приміщення та функціонування Чернівецького краєзнавчого музею. Дійшли логічного висновку про необхідність додаткової підтримки закладу.

За підсумками зустрічі домовилися у співпраці Чернівецької ОДА та обласної ради створити програму підтримки та розвитку Краєзнавчого музею Чернівецької області. Необхідно переосмислити підхід до розвитку галузі культури, зважаючи на сучасні тенденції. Адже мистецтво - це особливий спосіб духовно-практичного освоєння світу, - розповів Іван Мунтян. 

1