На Буковині започаткували Соціальний проект «Рак – крупним планом»

На Буковині започаткували Соціальний проект «Рак – крупним планом»

02.09.2019, 15:57

Запрошуємо до співпраці приватні клініки, лікарів, підприємців, волонтерів, медійників.

Невеличкий беграунд (передісторія)

Займаємося благодійними та соціальними проектами майже п’ять років. В основному це - втілення дитячих мрій, допомога з реабілітаціями для діток з ДЦП, цукровим діабетом, різноманітні акції до дня святого Миколая та дня дитини, а також до 1 вересня для діток з дитячих будинків та сиріт.

Наразі вже три місяці реалізовуємо медійний соціальний проект «Рак – крупним планом». Працюємо з місцевим ДОЗ та дитячим онкологічним відділенням. Проект отримав схвалення в МОЗ.

Серед пріоритетів – вивести проект на всеукраїнський рівень та привернути увагу суспільства до важливості РАННЬОЇ діагностики раку. Мета – аби жодна дитина в Україні не помирала від раку. Для цього знімаємо та монтуємо графічні пізнавальні відеоролики, а також сучасні кепшен-відео (сюжети адаптовані під соціальні мережі, які будуть максимально ефективними).

Також продовжуємо втілювати дитячі мрії цього разу вже онкохворих дітей зі всієї України. Вже придбали декілька планшетів, іграшок, комп’ютерного приладдя та інвентар.   

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.   

Рак. Цей діагноз змінив їхні життя та життя їхніх батьків.

Щороку майже тисячі маленьких діточок діагностують рак. Найбільш поширеними онкологічними захворюваннями серед українських дітей є лейкемія (рак крові) та рак головного мозку.

Далі ми могли б написати про те, як важко цим дітям і наскільки складний період в житті вони переживають, але не будемо. В нашому проекті ми покажемо цих бійців за власне життя та дамо змогу їм розповісти як вони не опускають руки та продовжують боротися.

Лікарі наголошують: батьки повинні знати, що дитячий рак – не вирок. Сучасна медицина в багатьох випадках здатна протистояти цій хворобі. Згідно зі статистикою, за правильного та своєчасного лікування більшість діточок, які захворіли на рак виліковуються та повертаються до звичного життя.

Благодійна організація «Великі серця» реалізовує проект «Рак – крупним планом». Передбачається створення чотирьох програм:

  1. 1.    Освітня:

- Інтерв’ю з лікарями, в яких вони розкажуть як виявити та попередити рак на ранніх стадіях;

- Сюжети та соціальні ролики з інформуванням покроково як діяти у випадку виявлення онкології;

- Зйомки історій дітей, які боряться з раком, спілкування з ними та їх батьками;

- Спростування міфів про рак.

2. Втілення дитячих мрій:

Діти в лікарні мріють…

- Стати письменниками і програмістами;

- Побувати в Діснейленді і з'їздити на море;

- Побачити дельфіна...;

- З’їсти тістечко з однокласником...

Втілення маленьких мрій діток хворих на рак: подарунки до дня дитини та святого Миколая, а також до днів народжень.

3. Проект «гаряча лінія»:

- Створення «гарячої лінії» для найбідніших дітей. Передбачається сприяння в проведенні діагностики та лікуванні дітей, безкоштовні консультації з лікарями для діток, родини, яких перебувають за межею бідності.

4. Створення кризового центру:

Проведення лекцій та семінарів лікарів і психологів, робота з соціальними педагогами. Також передбачається можливість поселення іногородніх на час діагностування та консультацій у лікарів.   

Ми знаємо, що не зможемо подолати рак скрізь, допомогти вилікувати всіх дітей... але якщо ми зможемо попередити хоча б декілька випадків, якщо зможемо вчасно спрямувати дітей в яких рак на перших стадіях, якщо ми врятуємо хоча б декілька життів, то заради цього варто боротися. Ми в це віримо!

Наші контакти:

Тел .моб. – 050-43-43-226 (Олександр – координатор проекту)

Електронна адреса: korkoil(равлик)i.ua

Сайтhttps://www.velykisercia.com.ua/

Соцмережі:

Фейсбук – Крупним планом, Великі серця;

Інстаграм - (равлик)velykisercia.

 

Посилання на відеоролики:

https://www.facebook.com/velykisercia/videos/446841409199834/ (адаптований під соцмережі ролик про дитяче відділення онкології НІР. Чорнове відео надане Інститутом)

https://www.facebook.com/velykisercia/videos/438605746723186/ (відео про проект та візит в онкологічне відділення)

https://www.facebook.com/Krupnim/videos/534500267092161/?modal=admin_todo_tour (відео титри плюс озвучка про методи лікування)

https://www.facebook.com/velykisercia/videos/428039741139955/ (титри плюс озвучка)

https://www.facebook.com/velykisercia/videos/1699080150399753/ (графічне пізнавальне відео)

https://www.facebook.com/velykisercia/videos/2351233345120970/  (графічне пізнавальне відео)

https://www.facebook.com/velykisercia/videos/2336307413056387/ (графічне пізнавальне відео)

1