На Буковині закриють школи й садки, де не зможуть відновити електропостачання

На Буковині закриють школи й садки, де не зможуть відновити електропостачання

16.12.2012, 16:57

Як повідомила на засіданні Обласного штабу з координації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Чернівецької області  заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Любов Тарангул, їх наказом прийнято рішення точково призупинити навчально-виховних процес у тих школах та садках регіону, де електропостачання протягом доби не буде відновлено.

Заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Любов Тарангул доповіла штабу про заходи, які вжито для ремонту пошкодженої вночі, 13 грудня, снігопадом покрівлі навчально-виховного комплексу в с. Ставчани на Хотинщині. За її словами, було пошкоджено 100 м кв покрівлі навчального закладу, завдані негодою збитки становлять 37 тис. 163 грн. «Відновлювальні роботи на цьому об’єкті ведуться, сьогодні-завтра вони будуть завершені і з понеділка діти повернуться у свої класи», - повідомила Любов Тарангул.

Департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації інформує, що 13 грудня 2012 року внаслідок інтенсивного снігопаду було зруйновано 100 м 2 покрівлі Ставчанського НВК Хотинського району. 15 грудня 2012 року, о 15:00 роботи з ремонту покрівлі у Ставчанському НВК Хотинського району завершено. З 17 грудня 2012 року навчальний процес буде відновлено.

16-17 грудня у зв’язку з виходом теплих повітряних мас із Середземномор’я по місту очікуються складні погодні умови: протягом доби 16 грудня очікується посилення південно-східного вітру 15-20 м/с. Підвищення температури повітря до 0 градусів. Опади у вигляді мокрого снігу, місцями з переходом у дощ, вранці та вдень 16 грудня сильні опади. Налипання мокрого снігу,ожеледь, на дорогах ожеледиця. Внаслідок короткотривалого потепління на р. Прута 16 – 17 грудня очікується зміна гідрологічного режиму з поступовим підвищенням рівня води на 0,2–0,7 м над рівнем 14.12.2012 р.

1