На Буковині за матеріалами СБУ засуджено лікаря-хабарницю

На Буковині за матеріалами СБУ засуджено лікаря-хабарницю

27.10.2012, 18:14

У вересні ц.р. набув законної сили вирок Шевченківського районного суду м.Чернівці стосовно колишньої голови обласної очно-туберкульозної медико-соціальної експертної комісії за вимагання та одержання хабара.

Встановлено, що наприкінці травня ц.р. чиновниця вимагала та одержала від місцевого мешканця-інваліда по зору 3 тисячі гривень за сприяння у наданні йому другої групи інвалідності пожиттєво, на оформлення якої він мав законне право за станом здоров’я.

Співробітники СБУ спільно з працівниками прокуратури затримали лікаря одразу після одержання хабара у робочому кабінеті.

У ході досудового слідства вона повністю визнала свою вину.

Вироком суду чиновницю визнано винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (отримання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України та призначено покарання з застосуванням ст.69 Кримінального кодексу України 2 роки 6 місяців позбавлення волі з забороною обіймати керівні посади в медичних закладах строком на 1 рік із звільненням від відбування покарання з іспитовим терміном 1 рік.

Управління СБУ в Чернівецькій області просить громадян в разі застосування проти них протиправних дій, або наявності в них інформації про скоєні злочини звертатися за номером «гарячої лінії» 0372-54-02-04.

За номером 0-800-501-482 громадяни можуть звернутися до Служби безпеки України в разі наявності інформації щодо корупційних дій з боку державних службовців.

 Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

1