На Буковині з початку року викрили 281 корупціонера, 215 з яких вже оштрафували майже на 200 тисяч гривень

На Буковині з початку року викрили 281 корупціонера, 215 з яких вже оштрафували майже на 200 тисяч гривень

05.09.2019, 14:58

Загалом, з початку року оперативниками Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Нацполіції України складено 281 адміністративний протокол за вчинення корупційних правопорушень.

В судовому порядку розглянуто адміністративні справи відносно 215 осіб. Рішеннями судів правопорушників оштрафовано на загальну суму понад 190 тисяч гривень.

Переважна більшість протоколів - це виявлені порушення вимог фінансового контролю, зокрема, по факту несвоєчасного подання е-декларації, а також не повідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Суб’єктами адміністративної відповідальності стали чиновники різних рівнів та посад. Серед порушників антикорупційного законодавства посадовці органів влади та управління обласного та районного рівнів, працівники суду, державної фіскальної служби, державної прикордонної служби, військовослужбовці, а також депутати обласної та місцевих рад.

Оперативники Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Нацполіції України на постійній основі здійснюють моніторинг щодо дотримання уповноваженими суб'єктами законодавства у сфері запобігання корупції.

 Наразі чекаємо справедливого рішення судів по всіх інших адміністративних правопорушеннях.

1