На Буковині вимагають арештувати екс-губернатора Папієва (+відео)

На Буковині вимагають арештувати екс-губернатора Папієва (+відео)

06.04.2014, 19:09

На сайті bukpravda.cv.ua опубліковано матеріал громадського активіста "Народна люстрація по-буковинськи - губернаторство Михайла Папієва". Голова Новоселицької Громадської ради при Новоселицькій районній раді пан Істратій, зокрема, зазначає, що виявив чимало фактів зловживань колишнім посадовцем. Кожний із них він готовий відстоювати у суді. Водночас активіст переконаний, що об'єктивно розслідувати ці факти і дати їм правову оцінку можна лише буде після арешту колишнього голови Чернівецької ОДА. "І герої майдану  також загинули за той день, коли Михайлу Папієву, надінуть на руки кайданки. Та  роздадуть його майно лікарням, дитячим притулкам, інтернатам. Можливо так  він спасе свою душу... Арешт Михайла Папієва, блокування всіх рахунків, обшуки по місцю проживання, інших адресах. Якщо цього не станеться, то змін після  кривавої революції ніхто не відчує", - написав Олег Істратій. 

BukNews передруковує найцікавіші уривки з матеріалу  Олега Істратія, повністю опублікованого на сайті "Буковинської правди", де розкриваються та описуються деякі епізоди губернаторства Михайла Папієва та наводиться багато цікавих фактів.

Водночас готові оприлюднити позицію колишнього губернатора з приводу висунутих йому закидів. Без будь-яких скорочень чи редакційного втручання у текст.

Детальніше про Народний Люстраційний комітет. У студії Федір Олексюк, правозахисник, головний координатор громадського руху "За єдину Україну, народовладдя та громадський контроль".

"1.  Папієв Михайло Миколайович  - колишній голова Чернівецької  ОДА

Колишній очільник Чернівецької області - це найближча людина влади Буковини для колишнього Президента України Віктора Януковича. Перебуваючи на посаді губернатора нашого  краю Михайло Миколайович  брав приклад з гаранта щодо самозбагачення та ряду неправомірних рішень, що нанесли велику  соціально-економічну шкоду Буковині.

Згідно офіційному документу, який додається,  Михайло Миколайович  зайняв одне з перших місць серед всіх губернаторів України  за кількістю одиниць транспорту та ціною машин,  якими він користувався.  Ці дані вже надано службам СБУ, ДАІ, міліції Чернівецької області.                                  

1  Mercedec-benz GL 550  д\н СЕ 4583АР колір сірий — ціна 120000 доларів

2  Mercedec-benz S 63       д\н СЕ 1483АМ колір чорний -ціна 130000 доларів

3  Mercedec-benz GL 550  д\н СЕ 1983АР колір сірий    - ціна  120000 доларів

4  Cadillac Escalade           д\н СЕ 4088 АІ колір чорний- ціна 100000 доларів

5  BMW X5                        д\н АА 5858АІ колір чорний- ціна  80000 доларів  

Виникає справедливе питання для люстрації: яким чином та за які кошти  Михайло Миколайович Папієв утримував  свій автопарк, вартість якого перевищує півмільйона доларів? До цього списку не увійшли також машини губернатора, а саме Lexus 470, Lexus 330, Mercedec-benz Galinvagen, Лендровер, та інші не менш елітні та дорогі автівки.

Також викликає багато питань приватна нерухома власність губернатора, а саме 2 елітних будинка, 3 квартири в місті Чернівці, 2 квартири, в Києві, одна з них розміром в 162 кв.м. Також приватна власність в Європі,  а саме в Румунії та  Австрії. Де, напевно, зараз тішиться безпекою  цей заможний власник. Дача в Драчинцях з вертолітним майданчиком,  дача в Криму, квартира в Одесі, сім земельних ділянок різних розмірів та ряд офісних, складських приміщень в 30000 кв. метрів, що також є власністю родини обласного очільника. Перевірки потребують його бізнесові інтереси на території Чернівецької області та за її межами, наприклад в автопромисловості. За статками та акціями в багато  мільйонів євро дружина колишнього губернатора  вийшла на перші позиції серед бізнес-леді всієї України.  Великі здібності родина губернатора проявила в гешефтах  з гектарами землі та паями обманутих нею людей в селах  Новоселицького та  Кіцманського районів.

Це не повний перелік барських втіх, придбань, гламурного життя та правди життя Михайла Миколайовича Папієва і його підприємливих  родичів.

Наш колишній губернатор розпочав свій трудовий шлях в 1984 році простим  інженером-метрологом на Чернівецькому “Електронмаші”. Та спіймав свою удачу в 2002 році, коли  великим стрибком перетворився на політичного діяча. Був обраний в народні депутати України від СДПУ(О). Входячи в комітет з питань екологічної політики та природокористування зумів конвертувати екологічну політику в нотаріально зареєстровані земельні ділянки, нерухомість, елітні автівки, складські, виробничі приміщення.  

Маючи величезний правозахисний досвід роботи проти корупції на Буковині,  спільно з громадською правозахисною організацією Народний контроль влади “За рідну Новоселиччину”, нами були виявлені численні факти владних порушень.  

Деякі факти вже доведено. Наприклад, уникнення від сплати до бюджету мільйонів гривень податку за  завезене на птахофабрику Драчинецька-1 обладнання.

17.03.2014 р.  З  представниками громадської організації Народний контроль влади “За рідну Новоселиччину”, журналістом місцевої газети,  я виїхав до села Ванчиківці Новоселицького району, де відбулась запланована зустріч з громадою села, головою Ванчиківецької сільської ради. Тільки після повалення старої влади, громада села, сільській голова, розповіли фактичні дані, надали документи сільської ради, про корупційні діяння губернатора, що розпочались в селі з перших днів його керування Буковиною. 

Так ще в 2011 році, до Ванчиківецької сільської ради, завітав з бізнесовими  пропозиціями, від яких не можливо відмовитись, представник Михайла Папієва, відомий Буковині народний депутат України Артем Семенюк. Він пояснив сільському голові, що йому потрібні земельні паї громади села Ванчиківці. Та запропонував ціну в 15 коп, від одної гривні вартості цих паїв. Людям нічого не залишалось, як погодитись на такі умови, де в результаті в приватну власність потрапило 15 гектарів землі, колгоспні, ще доволі добротні, споруди, приміщення. Було побудовано декілька великих ангарів для птахо розведення,  наприклад для відомої по кримінальній справі фабрики Драчинецька 1. Перед новим 2014  роком Артем Семенюк приїхав до Ванчиківецької  сільської ради вже з дружиною Михайла Папієва та чомусь дуже скоренько переоформив 15 гектарів паїв, птахофабрику, на Лілію Папієву. 

Сільській голова села Ванчиківці Каланча Маріан Володимирович пояснив, що сільська рада не отримала за три роки господарювання цих бізнесменів жодної копійки. Масу обурення в селі викликало те, що ставок села  просто відібрали у громади на користь Банченського монастиря . Спустили воду та не пускають жодного мешканця на територію ставка, що був місцем відпочинку не тільки місцевим мешканцям.

Наслідком захвату територій у громади Буковини, все ж таки надпотужним бізнесом колишнього губернатора, стало знищення природи нашого краю. З метою продажу гравійно-піщаної суміші та буковинського лісу, що принесли    Михайлу Миколайовичу  великі гроші з різних куточків Чернівецької області. Велику долю цих кримінальних коштів від реалізації нашої природи, приніс Новоселицький район. 

Під час своєї першої прес-конференції в 2010 році на посаді голови Чернівецької ОДА  губернатор дав зрозуміти громаді Буковини, що наведе лад з незаконною вирубкою лісів та видобутком гравійної суміші. Так в ході цього порядку з 6 підрядних організацій, що займалися видобутком гравійної суміші, вже на початку 2012 року таких організацій з дозволами губернатора  налічувалось  18. Цим порядком природокористування імені Михайла Папієва  було доведено Новоселицький та Герцаївський  райони до екологічної катастрофи, що принесли страшні підтоплення селам Цурень, Радгоспівка Герцаївського району. Де під воду, через змінене русло, пішло більше трьох гектарів землі сільськогосподарського призначення та зникли під водою 20 житлових будинків. Чомусь про це ніхто не говорив на прокурорських нарадах, та головне не відповідав в законний спосіб. Слідство, суд, тюрма. Що мають пряме відношення до колишнього губернатора.

10.08.2012 р. з колективним зверненням до мене звернулись мешканці села Зелений Гай Новоселицького району, які надали змістовні пояснення їх грабунку та факти знищення природи конкретними посадовими особами. Виїхавши на місце з ініціативною групою села Зелений Гай було встановлено, що тільки 40 гектарів лісових насаджень, 180 гектарів землі перетворились в величезні ями, нагадуючи місця бойових дій. Повністю була знищена захисна смуга села від підтоплень. Загальна шкода знищення природи тільки в селі Зелений Гай   80 000 000 (вісімдесят мільйонів гривень). Це і зрозуміло: кожної доби здавалася виручка  за гравійну суміш в сумі від 180000- 210000 гривень і так всі роки правління губернатора.

 Михайло Папієв отримав з того часу 10 звернень, заяв, скарг - від мене, сільських голів Новоселицького району. На них ми не отримали від губернатора жодної відповіді.

Цитую заяву голови Зеленогайської сільської ради до голови Новоселицької районної ради: 

«Виконавчий комітет Зеленогайської сільської ради переконливо просить Вас направити комісію по визначенню ситуації та прийняття необхідних мір по попередженню затопленню села Зелений Гай та знищення лісонасаджень. Після останнього звернення виконкому сільської ради за №269 до голови Чернівецької ОДА Папієву М.М. та голови Новоселицької РДА Нікітовичу Г.І. в сільській раді побували працівники обласних служб, але результатів ніяких це не дало. На даний період часу продовжується несанкціонована вибірка гравію та піску де найстрашніше, що у випадку повені русло річки Прут спрямує весь свій удар на село Зелений Гай, що призведе до руйнації знесення, від 35 до 58 житлових будинків з усіма господарськими спорудами. Переконливо просимо Вас прийняти необхідні міри по попередженню цих наслідків. 

З повагою   Сільський голова с.Зелений Гай  Литвин О.Д.»   

    Але навіть такі звернення щодо захисту людей, природи не впливали на здоровий глузд колишнього очільника. Сьогоднішня влада повинна спитати Михайла Миколайовича про десятки таких сіл як Зелений Гай. І що громаді   робити коли прийде повінь. Люди залишились один на один з проблемами, що були створені заради грабунку. Губернатор Буковини Михайло Папієв не мав навіть  совісті допомогти громаді села Зелений Гай побудувати клуб.

 І тільки правоохоронні органи Буковини, без застосування сили Правого сектору та Самооборони, мають довести нам, простим людям, що є справжня влада. Правда є!

 І герої майдану  також загинули за той день, коли Михайлу Папієву, надінуть на руки кайданки. Та  роздадуть його майно лікарням, дитячим притулкам, інтернатам. Можливо так  він спасе свою душу.

 А нам, громаді Буковини, це дозволить розпочати нове життя без корупції. Сподіваюсь нова влада зрозуміла, що довіру буковинської громади після цієї революції можливо отримати тільки в такий законний спосіб. Арешт Михайла Папієва, блокування всіх рахунків, обшуки по місцю проживання, інших адресах. Якщо цього не станеться, то змін після  кривавої революції ніхто не відчує. Але за це “правосуддя”   хтось теж згодом буде відповідати.

З повагою до всіх Буковинців, Голова Новоселицької Громадської ради Істратій О.В.".  

1


КОМЕНТАРІ (4)

Все  вірно!  І  вчасно.  До  в"язниці  його  і  в  кайданки!  Всі  його  статки  і  статки  сім"ї  з "недорслем",  треба  обов"язково  відібрати на  користь  БУКОВИНИ.

avatar

Тарас

06 квітня 2014 16:28

Боже, хворий на голову Істратій вже сюди добрався. Його  за гроші тільки Зарайський і публікував. Видко і Чорнею перепало  А по суті повна туфта. Які машини? Чому Істратій не повідомляє, що з 1998 року Папієв успішний бізмесмен у якого ЮРИСТОМ працює ЯЦЕНЮК!!!

avatar

фіма

07 квітня 2014 01:00

avatar

Олег Шар

07 квітня 2014 01:33

avatar

Олександра Шарова

13 квітня 2014 21:51