На Буковині вилучили майже пів кілометра незаконних знарядь лову риби

На Буковині вилучили майже пів кілометра незаконних знарядь лову риби

17.09.2020, 12:15

На водних об’єктах Чернівецької області Державною екологічною інспекцією Карпатського округу вилучено близько пів кілометра незаконних знарядь лову

З початку вересня 2020 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Карпатського округу посилено роботу в частині попередження та виявлення фактів порушення правил рибальства на водних об’єктах  Чернівецької області.  

Під час проведення заходів державного нагляду (контролю) на р.Дністер, р.Прут та р.Черемош виявлено та вилучено 7 знарядь незаконного лову (сітки) загальною протяжністю понад 450м. Водні живі ресурси, які було виявлено в сітках випущено в природнє середовище існування.

Крім того, за виявленні порушення, згідно КУпАП ст.85 до адміністративної відповідальності притягнуто 8 осіб на загальну суму 1,054тис.грн., які сплачено в повному обсязі. Один протокол про адміністративне правопорушення направлено для розгляду та прийняття відповідного рішення в судові органи.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу і на далі триматиме на постійному контролі питання щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на водних об’єктах Чернівецької області.

  Заступник начальника                                            Вадим КОЛЕГАЙ 

Наталія Коваль

 ДОВІДКОВО:

16 вересня 2020 року при здійсненні рибоохоронних заходів на Дністровському водосховищі в адмінмежах с. Вороновиця Кельменецького району Чернівецької області державними інспекторами викрито грубе порушення правил рибальства.

Затримано двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненим знаряддям лову. На час приїзду рибпатрульних порушники однією сіткою встигли добути 9 кг риби: плітка – 21 екз., окунь – 4 екз., білизна – 3 екз., лящ – 2 екз., карась – 2 екз., судак – 2 екз.

Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 4 012 грн. Заборонене знаряддя лову, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду. На винних осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Про це повідомляє Чернівецький рибоохоронний патруль у Facebook.

1