На Буковині викрито канал постачання наркосировини

На Буковині викрито канал постачання наркосировини

25.09.2012, 01:29

Спільними зусиллями правоохоронців викрито канал постачання наркосировини

 В ході спільних оперативно-розшукових дій співробітники спецпідрозділу Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області та Державної прикордонної служби України викрили та затримали громадянина України, який здійснив протиправне переміщення через державний кордон 640 грамів макової соломи.

 Встановлено, що непрацюючий місцевий мешканець придбав в сусідньому молдовському селі наркотичний засіб для власного вживання. Розуміючи протиправність своїх дій, пакет з наркотичним засобом він вирішив пронести додому поза межами пункту пропуску через державний кордон. Вночі порушник намагався непоміченим перетнути україно-молдовський кордон в районі м. Сокиряни, проте був затриманий спільною групою правоохоронців.

Експертиза засвідчила, що вилучена у нього речовина рослинного походження є особливо небезпечним наркотичним засобом – маковою соломою, вагою понад 640 грамів.

Стосовно громадянина України слідчим СБУ порушена кримінальна справа за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст.305 КК України, тобто контрабанда особливо небезпечних наркотичних засобів у великих розмірах. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Триває досудове слідство.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

1