На Буковині викрили схему незаконного ввезення в Україну авто на 'євробляхах' (ФОТО)

На Буковині викрили схему незаконного ввезення в Україну авто на "євробляхах" (ФОТО)

08.09.2017, 10:51

У Чернівецькій області працівники управління захисту економіки Національної поліції спільно з обласною прокуратурою викрили масштабну схему отримання хабарів за безперешкодне ввезення в країну автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це Цензор.НЕТ повідомив заступник Голови Національної поліції - начальник Департаменту захисту економіки НПУ Ігор Купранець.

За його словами, посадові особи одного з митних пунктів пропуску організували схему, за якою громадяни-нерезиденти безперешкодно ввозили в країну автомобілі на іноземній реєстрації. Крім того, всі транспортні засоби були оформлені на підставних осіб. За таку послугу митники отримували по 200 доларів США за один автомобіль.

"У схемі брали участь керівник одного зі структурних підрозділів міжнародного автомобільного пункту пропуску, інспектори і посередники. За такою схемою тільки протягом двох місяців було ввезено понад 800 автомобілів", - розповів Ігор Купранець.

Він також підкреслив, що оперативники і слідчі поліції із залученням підрозділу КОРД провели 14 обшуків, вже затримано 5 осіб, серед яких керівник структурного підрозділу та 2 інспектори митного пункту пропуску.

"Також вилучено чорнові записи, що свідчать про мільйонні прибутки затриманих. Зараз перевіряється причетність до вказаної злочинної схеми і розподілу хабарів інших працівників митниці, в тому числі її керівництва. У одного з фігурантів провадження за місцем проживання вилучили понад 100 тисяч доларів і 4000 євро", - зазначив Ігор Купранець.

Він додав, що кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Поліція викрила на Буковині схему ввезення авто на

Поліція викрила на Буковині схему ввезення авто на
Поліція викрила на Буковині схему ввезення авто на
Поліція викрила на Буковині схему ввезення авто на
Поліція викрила на Буковині схему ввезення авто на
1