На Буковині виявили підприємство, яке ухилилося від сплати  4-х мільйонів гривень податків

На Буковині виявили підприємство, яке ухилилося від сплати 4-х мільйонів гривень податків

19.02.2013, 21:16

Податкові міліціонери направили до суду справу відносно директорки одного з чернівецьких підприємств, яка у змові з головним бухгалтером вчинили службове підроблення, та ухилились від сплати податків на суму 4 млн. грн., - повідомили www.buknews.com.ua у Відділі взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

За матеріалами податкової міліції міста розпочато кримінальне провадження відносно службових осіб одного з сільськогосподарських товариств, які незаконно намагались відшкодувати з бюджету 1,75 млн. грн. податку на додану вартість. Зазначене правопорушення кваліфікується за ст.15, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України та передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Також у січні працівники головного відділу податкової міліції міста вилучили з незаконного обігу 9 тисяч пачок фальсифікованих тютюнових виробів на суму 63 тис. грн. та 80 літрів спирту вартістю 20 тис. грн.

Операція «Акциз», яка розпочата з січня 2013 року та скерована на недопущення незаконного виготовлення, переміщення та обігу на внутрішньому ринку України підакцизних товарів триває.

1