На Буковині виборцям пропонують продати голос за 150 гривень, - кандидат

На Буковині виборцям пропонують продати голос за 150 гривень, - кандидат

09.10.2012, 00:42

У Чернівецькій області кандидат-самовисуванець по виборчому округу № 204 Руслан Панчишин заявив, що має факти прямого підкупу виборців на користь одного із кандидатів по цьому ж округу.

- Встановлені факти прямого підкупу виборців, факти пропонування коштів за голос за конкретного кандидата. У розпорядженні нашої команди є більше 100 прізвищ осіб по округу, які здійснюють збір прізвищ, приходять до людей, ті навпроти свого прізвища ставлять підпис, після чого їм обіцяють по 150 гривень перед виборами.

Голова виборчого штабу Панчишина Олексій Крикливець зачитав більше 20 прізвищ людей із Сокирянського та Хотинського районів, котрі, згідно з їхньою інформацією, підозрюються у підкупі виборців. Серед тих, хто, ніби-то купував голоси по 150 гривень, були директор ринку, колишні та діючі вчителі, безробітні, завклуби, депутат Сокирянської райради, соціальні працівники та листоноші. Багато із них є членами ДВК.

- Кожен із таких «десятників» має зібрати 70 підписів, - каже Руслан Панчишин, - вони мають працювати в межах свого населеного пункту. Після виборів вони мають отримати від 2,5 до 4 тисяч гривень.

Контролюватися «правильність» голосування має наступним чином: оскільки серед тих, хто здійснює підкуп є члени ДВК, людина, яка взяла кошти, виходить із кабінки для голосування із відкритим бюлетенем і тримає палець навпроти відмітки. Навколо урни стоять спостерігачі, члени ДВК, що ніби-то, слідкують за законністю голосування біля урн. Але прямого порушення під час голосування тут немає. Людина захотіла винести бюлетень.

Назвати прізвище кандидата, від імені якого роздають гроші Панчишин відмовився. Але запевнив, що звертатиметься до Генпрокуратури. Це, на його думку, сприятиме максимально-об'єктивному розслідуванню з боку обласної та районної прокуратур і міліції.

Джерело: molbuk.ua

1