На Буковині 20 травня вшанують жертв політичних репресій

На Буковині 20 травня вшанують жертв політичних репресій

20.05.2018, 09:41

Відповідно до Указу Президента України від 21 травня 2007 року №431/2007 «Про заходи у зв'язку з 70-ми роковинами Великого терору масових політичних репресій 1937 - 1938», Указу Президента України від 23 березня 2017 №75/2017 «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937 – 1938 років», з метою гідного вшанування пам'яті жертв політичних репресій 1937-1938 років, донесення до українського суспільства та світової спільноти об'єктивної інформації про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним  тоталітарним режимом на території України, 20 травня 2018 року на Буковині відбудеться низка заходів.

Так, в неділю, 20 травня, на Театральній площі міста відбудеться спільний моле

бень за невинними жертвами тоталітарного режиму та мітинг - реквієм, участь в якому візьмуть керівництво області та міста, представники релігійних та культурно-національних громад.

Початок о 12.00.

Того ж дня у залі Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка відбудеться Концерт духовно-патріотичної музики «Богу слава, Героям честь!», присвячений Дню пам’яті жертв політичних репресій і Дню Героїв. За участі колективів:

Участь у концертній програмі візьмуть академічний камерний хор «Чернівці», Хор капеланів Чернівецько-Буковинської єпархії, Вокальний ансамбль «Менестрель» богословського відділення Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, Заслужений аматорський хор Кельменецького району, Архієрейський хор ім. митрополита Євгена Гакмана храму прп. Параскеви Сербської.

Початок о 16.30

Запрошуються представники ЗМІ.

Окрім того, відповідно до розпорядження обласної державної адміністрації, яке підписано в.о. голови облдержадміністрації Михайлом Павлюком від  14 травня 2018 року №428-р зобов'язує районні державні адміністрації, рекомендує органам місцевого самоврядування забезпечити належну підготовку і проведення заходів з відзначення Дня пам'яті жертв політичних репресій 1937-1938 років.

У Дні пам'яті жертв політичних репресій необхідно приспустити Державний прапор України на будинках органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, обмежити проведення розважально-спортивних заходів, спортивних змагань, у місті Чернівці та населених пунктах області заходи з вшанування пам'яті жертв політичних репресій, організувати в закладах освіти та культури засідання круглих столів, тематичних науково-практичних конференцій, виставок, вечорів пам'яті, інші просвітницькі заходи.

1