На Буковині вшанували пам'ять жертв масових депортацій до Сибіру

На Буковині вшанували пам'ять жертв масових депортацій до Сибіру

15.06.2018, 22:45

15 червня біля Пам’ятного хреста жертвам комуністичних репресій, що на території історико-культурного заповідника «Кладовище по вулиці Зеленій», до 77-их роковин масових депортацій буковинців до Сибіру відбувся траурний мітинг та панахида.

Вшанувати пам'ять жертв примусової депортації прийшли керівник апарату обласної державної адміністрації Олег Стецевич, духовенство, представники Чернівецького обласного товариства політичних в’язнів та репресованих, громадськість міста.

Настоятель  собору Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Валерій відслужив поминальну панахиду за всіма невинно убієнними радянською владою буковинцями, а також усіма учасниками визвольних змагань, які загинули у боротьбі за незалежність України.

У своїх виступах представники Чернівецького обласного товариства політв’язнів та репресованих наголосили на збереженні для майбутніх поколінь історії Української держави, пам’яті прикладів героїчної визвольної боротьби та її учасників.

На вшанування пам’яті жертв масових депортацій до Сибіру учасники мітингу поклали запалені лампадки та квіти до Пам’ятного хреста. 

bukoda.gov.ua

Фото: http://acc.cv.ua/

1