На Буковині владці взяли у заручники мешканців Чернівців та області

На Буковині владці взяли у заручники мешканців Чернівців та області

17.06.2013, 19:36

У Чернівцях, де вперше в історії міста через примхи місцевих владців зірвано засідання виконкому, не знають також і те, коли облрада відновить роботу.

У Чернівецькій області влада своїми діями нівелює місцеве самоврядування. Після того, як 26 квітня 2013 року через демарш провладних депутатів було зірвано сесію обласної ради, невідомо, коли облрада відновить роботу. Подібна ситуація і в Чернівецькій міській раді: вперше в історії міста напередодні сесії через примхи місцевих владців зірвано засідання виконавчого комітету. І тому невідомо, чи відбудеться наступне засідання виконкому до початку роботи сесії міської ради. Про це 17 червня 2013 року розповів один з депутатів Чернівецької обласної ради.

"26 квітня сесія обласної ради через демарш депутатів-"регіоналів", зініційований владною верхівкою Чернівецької ОДА, припинила роботу після розгляду чотирьох питань. Уже тривалий час не відбувається розгляд важливих для громади питань. Коли продовжить роботу сесія – невідомо", – повідомив він.

Подібна ситуація склалась і в Чернівецькій міськраді. Як повідомив депутат міської ради, чергове засідання виконкому вперше за багато років не відбулося: "За відсутности виконувача обов'язків міського голови Віталія Михайлішина, який перебуває у відпустці до 25 червня, на виконком чомусь не прийшли вісім його членів. Шестеро присутніх членів виконкому не могли ухвалювати рішення, потрібні для поточної роботи міської господарки та життя місцевих мешканців. Чи встигнуть зібрати наступний виконком до сесії – не знає ніхто".

Як зазначив депутат облради, у заручниках примх місцевих владців опинилися мешканці Чернівців та області. "Безвідповідальність керівників области й міста погіршує і так складну соціально-економічну ситуацію. Місцева громада не тільки має знати, хто і як керує областю та містом, але і позбавитись подібних саботажників у владі. Руйнування підвалин місцевого самоврядування через примхи крайової та міської влади є неприпустимим", – наголосив депутат.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Може потрібно почати процес зміни органів місцевого самоврядування?

avatar

Іван

17 червня 2013 14:14

avatar

Володимир Звенигородський

17 червня 2013 18:04