На Буковині влада десять років ігнорувала політв’язнів та репресованих

На Буковині влада десять років ігнорувала політв’язнів та репресованих

12.06.2018, 18:18
 Про це сьогодні під час зустрічі з головою ОДА наголосила голова Чернівецького обласного товариства політв’язнів і репресованих Галина Бойко.
 
«Колишня влада не дуже хотіла з нами спілкуватися, не чула наші проблеми, у нас була перерва у 10 років. Останній раз ми зустрічалися у 2006 році, після того - аж у 2016 році», - зауважила Галина Бойко.
 
Відтак, спільно з керівниками Пенсійного фонду України у Чернівецькій області, Департаменту соціального захисту населення та представником Департаменту охорони здоров’я ОДА обговорено актуальні питання людей, долі яких покалічила радянська тоталітарна машина.
 
Голова обласної державної адміністрації вислухав питання, з якими прийшли представники політв’язнів та репресованих зазначивши, що облдержадміністрація внесе пропозиції до Уряду щодо внесення змін до законодавства у частині надання пільг для зазначеної категорії громадян.
 
Також було роз’яснено систему надання безкоштовних лікарських препаратів, обговорено питання санатарно-курортного лікування, на яке у цьому році в обласному бюджеті закладено 50 тис. грн. Голова облдержадміністрації повідомив, що за наявності перевиконання бюджету - буде розглядатися питання довиділення коштів на ці потреби.
 
1