На Буковині відкрили спеціалізований магазин лісівничої продукції «Лісовичок»

На Буковині відкрили спеціалізований магазин лісівничої продукції «Лісовичок»

18.07.2013, 21:37

З ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України на базі ДП «Берегометське ЛМГ» Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства відкрито спеціалізований магазин лісівничої продукції «Лісовичок». Тут можна придбати за помірними цінами декоративний садивний матеріал (зокрема саджанці туї), натуральний мед з лісової пасіки лісгоспу, сушені гриби, консервований березовий сік, дрова для розпалювання вогнищ на пікніку, віники для бань, дерев’яні меблі, сувеніри та продовольчі товари. Асортимент товару в магазині поступово будуть розширювати.

Торгівельний павільйон розташований біля дороги на в’їзді в смт. Берегомет, неподалік адмінприміщення Славецького лісництва. Біля «Лісовичка» облаштовано рекреаційний майданчик з  3-ма альтанками та місцем для розведення вогню, де після виснажливої подорожі можуть відпочити усі бажаючі. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Перший магазин екопродукції від лісівників на Буковині відкрили у квітні 2013 року на базі ДП «Сокирянське ЛГ» у с. Ломачинці поруч із адмінспорудою Ломачинецького лісництва. У цьому «Лісовичку» можна придбати декоративний посадковий матеріал з Іванівецького базисного розсадника, близько 30 видів виробів із дерева (посуд, меблі, держаки для садово-городнього інвентарю, дубовий штахет тощо), сувенірну продукцію та продовольчі товари.

Також до відкриття готують «Лісовичок» на базі ДП «Чернівецьке ЛГ» та розпочато зведення аналогічного торгівельного приміщення на території держлісфонду ДП «Сторожинецьке ЛГ».

Довідка. У 2012 році Державне агентство лісових ресурсів України започаткувало створення мережі придорожніх торгівельних павільйонів, які покликані сприяти популяризації лісової галузі та її продукції серед населення. Поруч з «Лісовичками» облаштовують рекреаційні майданчики та еколого-просвітницькі центри, де можна відпочити і розширити свої знання про лісове господарство. Наразі по Україні планують відкрити понад 50 спеціалізованих магазинів лісівничої продукції.

1