На Буковині відбудуться традиційні свята Маланок

На Буковині відбудуться традиційні свята Маланок

13.01.2013, 15:13

З 13 січня у районних центрах Чернівецької області відзначатимуться свята Маланки та зустрічі «старого» Нового року. Так, об 11-ій годині 13 січня на центральному майдані селища Глибока розпочнеться районний огляд-конкурс «Маланка 2013», а о 14-ій годині цього ж дня біля центральної ялинки м. Заставна стартуватиме конкурс «Заставнівська Маланка прийшла до вас зранку». 14 січня об 11.00 у м. Вашківці на Вижниччині розпочнеться традиційна щорічна Переберія, а о 12-ій годині біля центральної ялинки в Кіцмані – районний конкурс Маланок. Традиційно відзначають свято Маланки і у смт. Красноїльськ - цьогоріч там святкування розпочнуться 14 січня о 15 год. біля селищної ради.

У понеділок, 14 січня, у селищі Красноїльськ Сторожинецького району відбудеться щорічне традиційне святково-театралізоване дійство «Красноїльська Маланка». Як і в попередні роки, цьогоріч на толоці у центрі селища зберуться Маланки, танцюючи один спільний танець під мелодію «Урсу», що в перекладі означає «Ведмідь». Під час дійства кожен з 5 кутів Красноїльська представить свою Маланку: дві Маланки – на Красна-Путна з правої сторони дороги, дві Маланки – на Красна-Ільски  з лівої сторони дороги та одна – у верхів’ї села. Окрім того, жителі  селища розважатимуть публіку, перебравшись у безліч цікавих та неординарних персонажів сучасності. Початок о 12-ій годині.

 Районне фольклорно-етнографічне свято «Наша Маланка Дністровая» відбудеться 17 січня об 11-ій годині у Кельменцях, а 20 січня на центральному майдані м. Сторожинець усі бажаючі зможуть завітати на фольклорне свято «Від Різдва Христового до Йордану».

1