На Буковині вже називають лжеархиєпископом предстоятеля Української старообрядницької православної церкви Никодима

На Буковині вже називають лжеархиєпископом предстоятеля Української старообрядницької православної церкви Никодима

06.02.2019, 10:44

Одразу по смерті надзвичайно шанованого серед старообрядців владики Савватія, Никодим (колишній вчитель музики) затіяв такий колот, подібного якому в конфесії не пам’ятають. Зокрема в Чернівецькій старообрядницькій громаді, яку єднає храм Різдва Христового. Все цьому архієпископу на Буковині не подобається: і факт зголошення правоохоронцями крадіжки із Білокриницьких храмів безцінних 77 ікон 14-16ст., і факт спротиву його амбітним рішенням щодо призначення на посаду духовних осіб, котрі плямують високу честь та славу конфесії.

Заповзявся владика Никодим передусім на священоієрея Леонтія, котрий всупереч його волі, але на вимогу і прохання Чернівецької громади продовжує служити в храмі, бо своєю чеснотою і вірністю церкві влаштовує парафіян.

Важко радити, бажати, вимагати, бо він владика. Але таки годиться. Бо діяння Никодима такі, що не вкладаються в жодні рамки старообрядницької конфесії. Ось переконливий факт. З часу свого призначення предстоятелем Української Старообрядницької Православної  церкви владика Никодим не здійснив жодної служби в Білій Криниці, що є Всесвітнім Центром старообрядництва. Давно його чекають і не дочекаються старообрядницькі громади в селах Грубна, Білоусівка та Сокирянах, де компактно проживають парафіяни конфесії. І це саме ті старообрядницькі парафії, до яких регулярно навідувався покійний владика Савватій.

То ж чи не є Никодим лжепастирем Української Старообрядницької Православної  церкви, котрий своїми негідними діяннями кидає тінь на неї. Та чи почує голос спротиву вірян з Буковини Митрополит Московський і всея Руси Корнілій, котрий благословив Никодима на поважну посаду?

Іван Агатій

1


КОМЕНТАРІ (5)

Не шановний Іване, інакше назвати вас не можу, так як ви опубліковуєте плітки надані вам гнилими людьми не знаючи правди. Не знаючи броду-не лізь у воду. Так і Льончику передайте, він же ж ваш інформатор

avatar

Прихожанка

07 лютого 2019 23:22

Яка все таки гнила стаття. А автор перед тим як щось написати перевір інформацію. Її люди читають. Забрехались по вуха.

Цією статтею ви не робите собі честі.

А наш святійший владика Никодим -Людина з великої букви який має серед прихожан старообрядницької церкви 

ЧЕСТЬ ПОВАГУ ЛЮБОВ

Вам цього не зрозуміти .ви є людина недалека яка захищає інтереси низьких осіб без честі совісті і розуміння

avatar

Читачка

08 лютого 2019 01:25

Агатій! От якого ти цю брехню знов пишеш? Чи знов тобі Льонька Варварич горлянку оковитою залив, як того разу, коли я тебе в дупль готового віз з Білої? Ще салона мені всього обригав. Шо ти в старовірів забув? Вони і без тебе розберуться. Не знав, Ваню, що ти так дешево продаєшся! Цей Варварич аферюга тобі мабуть 30 срибників відсипав. Колего, шануйся і не будь дешевою курвою!

avatar

Журналіст Буковини

08 лютого 2019 09:06

Опять ты, Иван, оскандалился. Мне этот лжепоп Сергеев Леонтий еще в ноябре баксы предлагал, и не малые, чтобы я дал ему выступить на моем канале. Так знаешь, куда я его послал? Мне только журналистская этика не позволяет тебе это сказать. Не суйся в те дела, которых ты полный ноль. Я от тебя в шоке.

avatar

Телеканал №...

08 лютого 2019 15:08

Мені достатньо пересвідчитись у тому хто писав цю статтю щою зробити висновок - замовна брехня, оприлюднена відомим КГБ-стьским стукачем, ниби-то "журналістом" Іваном Агапієм. Вже не вперше цей запроданець-п"яниця намагається роздмухувати міжрелігійні конфлікти на Буковині. До речі, саме він разом з Лейбою Варваричем звів у могилу Саватія, коли верещав про кражіжки у Білій Криниці. А подальша перевірка правоохоронцями крадіжок не виявила! Знайте, читачі, з ким маєте справу!

avatar

Ручлан

08 лютого 2019 15:57