На Буковині вже нарахували збитків від повені на мільярд гривень

На Буковині вже нарахували збитків від повені на мільярд гривень

26.06.2020, 20:23

Збиток усе ще продовжують оцінювати, тому що не скрізь ще зійшла вода. У попередній сумі врахували тільки відомі ушкодження.

 За попередніми підрахунками, негода завдала шкоди Чернівецькій області на 1 мільярд 50 мільйонів гривень. Про це заявив заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко, передає Укрінформ у п'ятницю, 26 червня.
 
"Підрахунки збитків тривають. Бо скрізь зійшла вода і ще не встановлені повністю збитки щодо населення. Але, за попередніми даними, вже пораховані збитки від паводка складають 1 мільярд 50 мільйонів гривень", - сказав Бойко.
 
У цій сумі врахували пошкоджені і зруйновані мости, дамби, дороги місцевого і державного значення, а також попередні дані збитків для місцевого населення.
 
Більше за інших постраждали від негоди населені пункти й інфраструктура в Путильському, Вижницькому та Кіцманському районах.
 
"Практика показує, що навіть тоді, коли рівень річок приходить, вода відходить і ще більше руйнує інфраструктуру. Тому сума збитку може рости", - додав Бойко.
 
Тепер представники органів місцевої влади здійснюють подворовий обхід і формують списки людей, яким буде виплачуватися компенсація за завдані стихією збитки. Чиновники ОДА обіцяють в максимально стислі терміни розпочати виплачувати людям гроші.
 
На Буковині збитки від паводків перевищують мільярд гривень
1