На Буковині у лютому 47 депутатів і троє працівників держлісгоспів викрили на корупції

На Буковині у лютому 47 депутатів і троє працівників держлісгоспів викрили на корупції

02.03.2019, 08:44
Протидія адміністративній корупції
 
В лютому 2019 року працівниками управління захисту економіки в Чернівецькій області викрито 50 осіб, що вчинили правопорушення, пов’язані з корупцією, за які передбачена адміністративна відповідальність. Відносно порушників складено 50 протоколів, які направлено на розгляд судів.
 
Суб’єктами адміністративної відповідальності стали чиновники різних рівнів та посад. Серед порушників антикорупційного законодавства - посадовці органів влади та управління обласного та районного рівнів:
 
• депутати місцевих рад та об’єднаних територіальних громад області – 47 осіб,
• працівники держлісгоспів- 3.
 
Всі 50 протоколів складено через несвоєчасне подання е-декларації (ч.1. ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення).
 
В судовому порядку розглянуто адміністративні справи відносно 44 осіб. Рішеннями судів правопорушників оштрафовано на загальну суму близько 38 тисяч гривень.
 
НАГАДУЄМО СУБ’ЄКТАМ ДЕКЛАРУВАННЯ:
 
У відповідності до Закону України «Про запобігання корупції» з 01 січня 2019 року розпочався новий етап декларування. Строк подання е-декларації за 2018 рік - до 01 квітня 2019 року!В разі несвоєчасного подання декларації передбачена адміністративна відповідальність.
1