На Буковині судитимуть митника, який вносив недостовірні відомості про перетин кордону 'євробляхами'

На Буковині судитимуть митника, який вносив недостовірні відомості про перетин кордону "євробляхами"

17.03.2020, 11:59

На Буковині судитимуть головного державного інспектора Чернівецької митниці, який вносив до офіційних документів недостовірні відомості про перетин кордону «євро блях»

Прокуратурою Чернівецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням головного державного інспектора Чернівецької митниці Державної фіскальної служби України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та його спільника у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4, 5 ст. 27, ч.1 ст. 366; ч. 4 ст. 27, ч.1 ст. 369 КК України (підбурення особи до надання службовій особі неправомірної вигоди  та співучасть у службовому підробленні).

Слідством встановлено, що інспектор здійснював фіктивне митне оформлення виїзду із зони митного контролю транспортних засобів іноземної реєстрації, що перебували на території України в режимі тимчасового ввезення строком на 1 рік,  пособник підшукував охочих та підбурював їх до надання неправомірної вигоди працівнику митного пункту пропуску.

Протягом вересня-листопада 2019 року слідчі ДБР зібрали докази здійснення такого митного оформлення автомобілів «Audi A4» та «Mitsubishi Pajero». При цьому оформлення здійснювалось за відсутності автомобіля та особи, яка зобов’язана його вивезти. Недостовірні відомості вносилися до офіційного Електронного журналу пасажирського пункту пропуску Автоматичної системи митного оформлення «Інспектор».

У разі доведення вини, митнику загрожує штраф до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

1