На Буковині створять ще один молочний кооператив

На Буковині створять ще один молочний кооператив

16.04.2019, 13:56

На території Глибоцької об'єднаної громади Чернівецької області планують заснувати ще один сільськогосподарський кооператив (СОК) молочного спрямування під назвою «Молочна поляна».

Про це розповів керуючий справами виконавчого комітету Глибоцької селищної ради Василь Зеленівський, передає AgroPortal.ua.

«Рік тому громада села Михайлівка Глибоцької об»єднаної громади, залучивши кошти Австрійської агенції розвитку, збудувала нову сироварню «Добрі ґазди», де виробляють тверді та м'які сири за голландською й італійською технологіями. Коров'яче молоко для виготовлення сирів постачають понад 30 членів сільськогосподарського кооперативу — в переважній більшості це сімейні ферми», — розповідає Василь Зеленівський.

За його словами, за рік у громади з«явилася потреба для створення ще одного молочного кооперативу, який об'єднає господарів, що утримують кіз та овець.

«Молочна поляна» працюватиме так само, як і «Добрі ґазди», тобто члени кооперативу здаватимуть овече і козине молоко на переробку та матимуть змогу отримувати кращу ціну за рахунок виробництва продукції з доданою вартістю», — пояснює Василь Зеленівський.

Офіційне відкриття СОК «Молочна поляна» заплановане на вересень 2019 року.

Нагадаємо, в березні показник умовної прибутковості виробництва молока в комерційних господарствах Україні (УМІ), зріс на 4,9% після падіння на 1,7% в лютому і на 0,5% в січні 2019 року.

Джерело: http://agravery.com

1