На Буковині співробітники СБУ вшанували Героїв Небесної Сотні

На Буковині співробітники СБУ вшанували Героїв Небесної Сотні

20.02.2018, 20:26

Сьогодні співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області вшанували Героїв Небесної Сотні. Вранці взяли участь у панихиді на Центральному кладовищі Чернівців, де спочивають загиблі під час подій на Майдані Олександр Щербанюк і Василь Аксенин та учасники АТО, а по обіді – у поминальному заході в приміщенні Управління.

«Чотири роки тому весь світ схвилювали події, що відбулися в Україні, - зазначив під час зібрання начальник Управління СБ України в Чернівецькій області генерал-майор Руслан Сторожук. - Події, які відродили надію в те, що мрія жити у вільній, демократичній, європейській державі стане реальністю. Революція Гідності змінила свідомість мільйонів людей. Але це коштувало нашому народу найдорожчого – життя понад сотні українців. 

У ці скорботні дні ми схиляємо голови, вшановуючи відвагу, силу духу, стійкість Героїв Небесної Сотні, серед яких і чернівчани Олександр Щербанюк та Василь Аксенин. 

Ми розуміємо, що волю й незалежність виборюють віками. Наша історія навічно закарбувала в пам’яті народу імена бійців, які до останнього подиху відстоювали незалежність рідної землі на сході України. З ними пішов у вічність і наш побратим капітан Олександр Петрищук.

Вшануймо пам’ять загиблих Героїв. І не забуваймо живих, адже боротьба триває. У нас усіх сьогодні єдиний шлях – об’єднатися навколо вільної і єдиної України. Ми сильні тільки тоді, коли ми єдині. Коли пліч-о-пліч стоїмо на захисті власної державності, виборюємо право бути справжньою нацією, вільним народом.

Слава Україні! Слава її Героям!»

Світлина від Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

1