На Буковині сніговий покрив подекуди  досягав 62 см. І в найближчі дні тут знову буде снігопад

На Буковині сніговий покрив подекуди досягав 62 см. І в найближчі дні тут знову буде снігопад

11.12.2012, 20:02

Начальник територіального управління МНС України у Чернівецькій області Едуард Братко під час засідання обласного штабу з координації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Чернівецької області  повідомив, що за добу випала місячна норма опадів, подекуди сніговий покрив досягав 62 см., проте рух автотранспорту в області не був паралізований.

«Якщо у Німеччині, де випало до 20 см снігу, рух транспорту був паралізований та трапилося кілька десятків дорожньо-транспортних пригод, то в області, де випало від 25 до 50 см, а подекуди і до 62, рух транспорту було забезпечено. Так, виникли затори на проблемних ділянках автодоріг, але власними силами їх вдалось розблокувати і відновити рух транспорту, - відзначив Едуард Братко. - Хотілося б, щоб учасники дорожного руху враховували погодні мови і не створювали проблем ні собі, ні колегам за кермом, ні рятувальникам і дорожникам».

За його словами, в області цими днями трапилося лише 2 і незначні дорожньо-транспортні пригоди.

Він також повідомив, що вже сьогодні служби МНС готові розгорнути 11 стаціонарних і 2 пересувних пункти обігріву.

Подякував рятувальникам за допомогу начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах. Він повідомив, що служби автодору працюють у цілодобовому режимі і на сьогодні для здійснення снігоочисних робіт забезпечені необхідними матеріалами і ресурсами, у т.ч. фінансовими.

Як зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах, станом на сьогодні в області заготовлено 90% від реальної потреби на весь сезон піску та 65% – солі. Із наявних протиожеледних матеріалів виготовлено 8тис. 654 тоннипіщано-соляної суміші, яка вивозиться на небезпечні ділянки доріг для підсипкивручну. «Для протидіїожеледиці та сніговим наносам у філіях ДП «Чернівецький облавтодор» задіяно 118 одиницьмашин і механізмів. Крім того, облавтодором укладено 18 договорів зі сторонніми організаціями щодо залучення 28 одиниць додаткової техніки для очистки доріг у зимовий період», –повідомив Ігор Гах.

За цей час використано 2 тис. 960 тоннпіщано-соляної суміші, для роботи машин і механізмів– понад 8 тонндизпалива та 5 тоннбензину, задіяно 88 одиницьснігоприбиральної техніки, залучалося 11 одиницьтехніки сторонніх організацій, утому числітериторіального управління МНС.

Начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Георгій Леонтій доповів штабу про заходи, які вживаються для очищення покрівель будівель від снігу і бурульок, зазначиввши, що проводиться остеження будинків і огороджуються найбільш небезпечні ділянки тротуарів. Георгій Леонтій також зауважив, що снігоочисним роботам значним чином заважають залишені на узбіччях доріг автомобілі.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення – начальник управління з питань цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Анатолій Дудка інформував штаб про надання філіям райавтодорів Путильського, Засьтавнівського, Новоселицького, Хотинського, Кельменецького, Кіцманського та Глибоцького районів в позичку пального для забезпечення безпечного і безперебійного руху автотранспорту на дорогах області під час складних погодних умов.

1