На Буковині скоєно 14 умисних вбивств

На Буковині скоєно 14 умисних вбивств

23.10.2013, 01:42

Основна увага прокуратурою Чернівецької області приділяється стану досудового розслідування умисних вбивств. Всього у 2013 році на території Буковини вчинено 14 таких злочинів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області. У липні 2013 року начальник УМВС України в Чернівецькій області Олександр Демидов повідомляв про 12 вбивств, 11 з яких  міліціонери розкрили. Тепер до них додалися два нових.  Єдиним нерозкритим та той момент злочином залишалося вбивство державного виконавця Шевченківського відділу державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції. 

По одинадцяти досудове розслідування вже завершено та обвинувальні акти скеровано до суду, одне кримінальне провадження закрите у зв’язку зі смертю підозрюваного, ще два   перебувають на стадії досудового розслідування.

Зокрема, у вересні в Садгірському районі м. Чернівців у струмку виявлено труп 23-річного місцевого жителя. По гарячих слідах правоохоронці затримали чернівчанина, якому цього ж дня було повідомлено про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, а слідчим суддею Шевченківського районного суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В ході досудового розслідування проведено ряд слідчих дій, допитано свідків, призначено судово-медичну та інші експертизи. Поряд із цим, слідчо-оперативною групою вживаються заходи щодо перевірки на причетність до вчинення злочину інших осіб. По завершенні цих дій буде надана оцінка зібраним доказам та прийняте остаточне рішення у кримінальному провадженні, яке перебуває на особистому контролі прокурора області.

Нагадаємо, вчора люди пікетували обласну прокуратуру, вимагаючи справедливого слідства у вищезгаданій справі. Ще 16 вересня до міліції звернувся чоловік, племінник якого напередодні пішов з дому і не повернувся, - повідомляє vidido.ua. Згодом тіло хлопця знайшли у водоймі неподалік господарства дядька загиблого. На тілі виявили травми голови. Як засвідчив розтин, смерть настала через утоплення. Під час розслідування правоохоронці з’ясували, що хлопця вбив його колишній однокласник під час з’ясування стосунків. Щоправда, кажуть рідні та знайомі вбитого, справу намагаються зам’яти. Відтак люди прийшли під стіни прокуратури, аби розслідування справи було прозорим, чесним, а винні були покарані.

«Стан досудового розслідування усіх таких кримінальних проваджень заслуховується на оперативних нарадах у керівництва прокуратури області. По всіх злочинах надано ґрунтовні вказівки, спрямовані на забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування обставин події», - зазначає прокурор Чернівецької області Павло Павлюк.

Фото Ігоря КІРОНДИ

1