На Буковині сказилися дві лисиці і куниця

На Буковині сказилися дві лисиці і куниця

27.02.2012, 15:30

В лабораторії ветеринарної медицини досліджено проби патологічних матеріалів від 22 лисиць, 18 собак, двох котів та однієї куниці. За результатами проведених досліджень встановлено два випадки сказу лисиць та один випадок сказу куниці. “В усіх випадках спільно з фахівцями санітарної служби, органами місцевого самоврядування проведено розслідування, накладено карантини райдержадміністраціями та не допущено розповсюдження хвороби”, – констатував начальник Головного управління ветеринарної медицини в Чернівецькій області Борис Тодорюк.

Постійно здійснюється й державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд за роботою об’єктів, які здійснюють діяльність з обігу тварин та продукції тваринного, а на ринках – і рослинного, походження. Протягом січня нинішнього року обстежено 186 об’єктів, зроблено 36 письмових попереджень, оштрафовано 45 осіб на загальну суму близько 3 тис. грн., призупинено діяльність одного об’єкта, знято з обігу та не допущено до реалізації 288 кг м’ясопродукції та 255 кг рибопродукції.

Нині фахівцями Головного управління ветеринарної медицини проводяться перевірки птахогосподарств з виконання ветеринарно-санітарних правил, проводяться моніторингові лабораторні дослідження на хвороби птиці, сільськогосподарських тварин, синантропних та диких тварин, вживаються заходи з недопущення занесення та розповсюдження африканської та класичної чуми свиней. За словами начальника Головного управління ветеринарної медицини в Чернівецькій області Бориса Тодорюка, в краї забезпечено стабільну епізоотичну ситуацію щодо особливо небезпечних захворювань класифікації Міжнародного епізоотичного бюро – ящура, чуми великої рогатої худоби, африканської та класичної чуми свиней, високопатогенного грипу птиці, хвороби Ньюкасла.