На Буковині СБУ вилучила з незаконного обігу  23 технологічних прилади на основі радіоізотопів та 5 кг металевої ртуті

На Буковині СБУ вилучила з незаконного обігу 23 технологічних прилади на основі радіоізотопів та 5 кг металевої ртуті

25.03.2013, 12:59

Щодо окремих аспектів діяльності Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області у 2012 році

 Служба безпеки України є державним правоохоронним органом спеціального призначення, який забезпечує державну безпеку України, - повідомили в Прес-службі УСБУ в Чернівецькій області.

Відповідно до визначеної законодавством компетенції Управління СБ України в Чернівецькій області спрямовує основні зусилля на захист державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного і оборонного потенціалу нашої країни, забезпечення охорони державної таємниці, законних інтересів держави та прав громадян від розвідувально-підривної діяльності іноземних спеціальних служб, а також на боротьбу з корупцією, організованою злочинністю, тероризмом та іншими протиправними посяганнями у сфері державної безпеки на території краю.

Виконуючі покладені на регіональний орган функції та завдання, впродовж минулого року вжитими заходами припинено декілька злочинів у сфері обігу спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, у 36 випадках не допущено витоку та розголошення інформації, яка є власністю держави, попереджено 24 правопорушення у сфері захисту державних інформаційних ресурсів.

Припинено протиправну діяльність міжрегіональної злочинної групи, з незаконного обігу вилучено 23 технологічних прилади на основі радіоізотопів, а також понад 5 кг хімічної речовини 1 класу небезпеки – металевої ртуті.

У 2012 році спецпідрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління викрито 22 злочини у сфері службової діяльності, щодо яких порушено 16 кримінальних справ, іншими правоохоронними органами – 18. За виявленими фактами корупційних та пов’язаних з корупцією діянь складено 23 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, до адміністративної відповідальності притягнуто 21 особу,  в тому числі 12 з яких уповноважені на виконання функцій держави.

Ліквідовано декілька каналів незаконного переміщення через державний кордон України контрабандних партій наркотичних засобів та культурних цінностей, не допущено вивезення 21 предмета старовини. Конфісковано предметів контрабанди на суму понад 2 млн. гривень.

Співробітниками Управління викрито та локалізовано протиправні механізми у бюджетній (10) і кредитно-банківській (7) сферах, лісогосподарській галузі (5), агропромисловому (7), енергетичному (3), транспортному (17) комплексах області, що сприяло оздоровленню економічної ситуації в регіоні.

За результатами захисту інтересів держави в економічній сфері до бюджетів усіх рівнів повернуто 10,3 млн. гривень, попереджено завдання збитків на суму близько 16 млн. гривень. За вироками судів конфісковано у дохід держави майна та матеріальних цінностей на суму понад 850 тис. грн.

Загалом, у 2012 році за матеріалами оперативно-розшукової діяльності підрозділами Управління порушено 22 кримінальні справи, іншими правоохоронними органами – 28. За вироками судів засуджено 24 особи, що вчинили злочини в сфері держбезпеки.

Працівників управління Служби безпеки України краю з професійним святом привітав Михайло Папієв

22 березня голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв з професійним святом привітав працівників управління Служби безпеки України в краї. Про це повідомляє прес-служба ОДА. Керівник виконавчої влади краю зауважив, що колектив Чернівецького управління Служби безпеки України зробив вагомий внесок у зміцнення країни, захист її суверенітету, територіальної цілісності та збереження громадянського миру й спокою. «Ваша робота дуже важлива та потрібна, особливо для нашої прикордонної області, де тісно переплелись інтереси багатьох держав», - сказав Михайло Папієв.

Голова обласної державної адміністрації додав, що вже зроблено чимало кроків, які зміцнили людські стосунки між управлінням СБУ та мешканцями Буковини. «Йдеться, скажімо, про передачу до державних фондів чернівецьких музеїв старовинних предметів, які мають неабияку культурну та історичну цінність. А також проведення виставок документів, які оприлюднювалися вперше», - підкреслив він.

Михайло Папієв зауважив, що професіоналізм і відповідальність, чесність і патріотизм працівників Служби безпеки України в краї стали запорукою вірного служіння батьківщині, дозволяють гідно протистояти міжнародному тероризму, наркобізнесу, боротися з організованою злочинністю і корупцією, вирішувати складні завдання у сфері розвідки та контррозвідки. Керівник виконавчої влади краю висловив вдячність усім, хто сумлінно виконує свій службовий обов’язок і кращим працівникам з нагоди професійного свята вручив почесні грамоти обласної державної адміністрації.

1