На Буковині СБУ викрито незаконну оборудку з землею

На Буковині СБУ викрито незаконну оборудку з землею

28.02.2013, 12:48

Співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області виявили факт порушення земельного законодавства внаслідок зловживання наданою владою з боку голови сільської ради одного з сіл області, що призвело до незаконного виділення приватній особі земельної ділянки вартістю близько 113 тис. гривень, - повідомили www.buknews.com.ua у Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Встановлено, що у 2004 році голова сільської ради села у Сторожинецькому районі надав близькій родичці фальшиву довідку про відсутність у неї земельної ділянки з цільовим призначенням «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд» на території сільради. При цьому він достовірно знав, що жінка раніше отримала від держави і приватизувала ділянку площею 0,25 га для згаданих потреб, а тому присвоїв документу фіктивний номер і не зареєстрував його у встановленому законодавством порядку.

У 2006 році на підставі сфальшованої довідки жінка вдруге отримала у безоплатну власність і приватизувала земельну ділянку площею майже 0,25 га у сусідньому Кіцманському районі області з таким же цільовим призначенням.

 За матеріалами СБУ, скерованими за підслідністю до органів внутрішніх справ, слідчими міліції відомості за фактом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, внесено до ЄРДР та розпочате досудове розслідування.

1